Τους λόγους που τον οδήγησαν να αφαιρέσει τη ζωή του 22χρονου συντοπίτη του, καλείται αυτή την ώρα να περιγράψει στην ανακρίτρια Ρεθύμνου, ο 47χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας που συντελέστηκε στον Αργουλιό Μυλοποτάμου την περασμένη Κυριακή.

Αυτή τη φορά για λόγους ασφαλείας δεν οδηγήθηκε ο 47χρονος στα δικαστήρια, αλλά η ανακρίτρια μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου όπου κρατείται ο κατηγορούμενος και απολογείται αυτή την ώρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Διονύσης Βέρρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί συναισθηματικά αυτό που εκείνη τη στιγμή συνέβη. Έγινε δέκτης μιας απίστευτης χυδαιότητας από την πλευρά του θανόντος, αυτό ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, την οποίο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί. Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τις χυδαιότητες που ακούστηκαν σε ένα ιδιωτικό συμβάν.

Κανείς δεν μπορεί να τιμωρήσει με θάνατο κανένα. Η ανθρώπινη ζωή έχει τη μοναδική κορυφαία της αξία μόνο ο Θεός μπορεί να πάρει την ανθρώπινη ζωή, κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει την ανθρώπινη ζωή για κανέναν λόγο, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Μπορούμε όμως να δώσουμε εξηγήσεις για το πώς μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» είπε ο κ. Βέρρας και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι: «Πρέπει να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος αναμφίβολα γιατί αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή αλλά στις διαστάσεις που πρέπει.»

Επίσης σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για την πράξη του ο 47χρονος ο συνήγορός του είπε:

«Ένας άνθρωπος που έχει αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή και μέχρι τώρα ήταν σύννομη δεν μπορεί παρά να είναι μετανιωμένος και συγκλονισμένος. Η πρώτη του κουβέντα που λέει στην προανακριτική του απολογία είναι μια και μοναδική: Είμαι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη, γιατί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή και μάλιστα από τα χέρια μου;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook