Μετά από μια μαραθώνια απολογία του κατηγορούμενου που κράτησε δυο ώρες, ο 47χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και θα οδηγηθεί στις φυλακές της Αγυιάς.

Υπενθυμίζεται ότι Για λόγους ασφαλείας δεν οδηγήθηκε ο 47χρονος στα δικαστήρια, αλλά η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου όπου βρισκόταν ο κατηγορούμενος.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Διονύσης Βέρρας, ανέφερε μεταξύ άλλων για την απολογία του 47χρονου στο mega ότι:

«Ο κατηγορούμενος προχώρησε σε μια λεπτομερή περιγράφει όσων περιστατικών είχαν συμβεί στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μια σοβαρή συμπεριφορά από την πλευρά του θύματος προς όλη την οικογένεια του κατηγορούμενου. Αυτή η συμπεριφορά εξελίχτηκε σε διάφορα επίπεδα μέχρι τη μέρα που έγινε το κακό. Η συγκεκριμένη μέρα ήταν μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη για τον κατηγορούμενο καθώς την ημέρα εκείνη έκανε το μνημόσυνο του πατέρα του. Ο κατηγορούμενος είναι μετανιωμένος. Ωστόσο πρέπει να αποδοθεί η δικαιοσύνη».

Ο λόγος που κρύβεται πίσω από την αντιπαλότητα των οικογενειών και οδήγησε στο φονικό

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου « εγώ είμαι σε θέση να γνωρίζω όσα μου έχει πει ο κατηγορούμενος. Ο κατηγορούμενος θεωρεί ως αρχή των γεγονότων τα Χριστούγεννα του 2021, με ένα συμβάν σε ένα σπίτι με μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένα χωράφι. Από εκείνη την στιγμή εξελίσσονται διάφορα επιθετικά περιστατικά από την οικογένεια του 22χρονου προς την οικογένεια του κατηγορούμενου». Ωστόσο ο κ. Βέρρας τονίζει ότι «αν υπάρχει κάποιο άλλο περιστατικό που να οφείλεται η αντιπαλότητα ανάμεσα στις οικογένειες ο κατηγορούμενος δεν το έχει αναφέρει, για εκείνον όλα φαίνεται να ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα του 2021. Μάλιστα ο 47χρονος έχει προσκομίσει έγγραφα, αποφάσεις δικαστηρίων, κατηγορητήρια όπου καταγράφεται η επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά του θύματος».

Τέλος ο δικηγόρους του κατηγορούμενου αναφέρει ότι «υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος πέρα από την οικογένεια του θύματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook