Μεγάλες επιχειρήσεις στήθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτη για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και μάλιστα συμμετείχαν και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν με συμμετοχή από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, 2 φυτείες με συνολικά 67 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς και μάλιστα βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης και είχαν ύψος έως 1,5 μέτρου.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση ταυτοποιήθηκε ως ιδιοκτήτης – καλλιεργητής της μιας φυτείας. Πρόκειται για έναν άντρα τον οποίο οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν.

Στη συνέχεια ακολουθήσε έρευνα στο σπίτι του και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• Ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του,
• Ένα κυνηγετικό όπλο,
• Μία ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου,
• Χειροφυλακτήρας κυνηγητικού όπλου,
• Μια γεμιστήρα πυροβόλου όπλου και
• Φυσίγγια.

Επιπλέον στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook