Οι μεταφορά των μαθητών είναι υποχρέωση της πολιτείας. Αυτό επισημαίνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δήμαρχοι των Χανίων που συναντήθηκαν το απόγευμα στο Δημαρχείο  Πλατανιά στο Γεράνι , κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου και Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης κ. Ι.Μαλανδράκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ.Γρ.Μαρκάκης ,ο Δήμαρχος Κισσάμου κ.Γ.Μυλωνάκης, ο Δήμαρχος Κανδάνου & Σελίνου κ.Γ.Δερμιτζάκης, , ο Δήμαρχος Σφακίων κ.Π.Πολάκης  και η Αντιδήμαρχος Χανίων κ.Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν παραβρέθηκαν  ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων _ Ρεθύμνου κ.Καψανάκης & Μέλη του Δ.Σ, ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί   Ν.Χανίων  κ.Καραπατάκης  καθώς και ο Πρόεδρος  των Επαρχιακών Ταξί & Αγοραίων Ν.Χανίων κ. Ι. Μαλακωνάκης , παρόντες  επίσης στην συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πλατανιά και άλλων Δήμων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά από εκτενή συζήτηση και ανάλυση όλων των παραμέτρων   η  τελική πρόταση του ΚΤΕΛ  ήταν να υπάρξει μείωση 20% επί του μηνιαίου κόστους όπως προβλέπεται στην ισχύουσα σύμβαση με μέρος της να προέρχεται και από τη συγχώνευση- μείωση δρομολογίων.

Το σύνολο των Δημάρχων εξέφρασε την άποψη ότι με  δεδομένη την συγχώνευση των σχολικών μονάδων που προηγήθηκε ,είναι υποχρέωση της πολιτείας η μεταφορά των μαθητών ,είναι αντίθετοι  στην φιλοσοφία της καταβολής επιδόματος ανά μαθητή , επίσης  ζητούν η μεταφορά των μαθητών να γίνεται στο σύνολο των δρομολογίων  και σε καμία περίπτωση η δαπάνη να είναι  σε βάρος των υφιστάμενων πενιχρών  πόρων των Δήμων αλλά και των Δημοτών τους.

Επίσης καλούν τα ΚΤΕΛ να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικής ευθύνης ως δημόσιος μεταφορέας προκειμένου να υπάρξει άμεσα  βιώσιμη και συμβιβαστική  λύση.
Τελειώνοντας θεωρούν ότι θα πρέπει άμεσα να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών,  έτσι ώστε αυτή  με την έναρξη των μαθημάτων  το νέο έτος να διεξαχθεί  απρόσκοπτα  .   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook