Η παγκόσμια ημέρα της μουσικής υπενθυμίζει σε μας τους Έλληνες ότι η μουσική είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη και την ιστορική μας πορεία. Η μουσική είναι μία ιδιαίτερη τέχνη η οποία μπήκε στη ζωή των ανθρώπων από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του.

Ο χώρος που διδάσκεται και αναδεικνύεται η μουσική στην πόλη μας εδώ και 100 χρόνια θα τιμήσει  και θα καθιερώσει αυτή τη μέρα, θέλοντας παράλληλα να υμνήσει όλους τους μουσικούς και τις μουσικές του κόσμου ιδιαίτερα τους μουσικοσυνθέτες και καλλιτέχνες του λαού μας που αδιαλείπτως από αρχαιοτάτων χρονών ομορφαίνουν την καθημερινότητά του  στις χαρές και στις λύπες .

Οι συντελεστές της εκδήλωσης θα είναι μαθητές και καθηγητές του Βενιζελείου ωδείου σε μουσικά σύνολα και χορωδίες, καθώς επίσης και αξιόλογοι  μουσικοι της πόλης μας, που για όλους  αξίζει έπαινος και τιμή  για ότι προσφέρουν με την καθημερινή τους ενασχόληση  στην μουσική.

Η μουσική βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη για  την προσφορά στον πολιτισμό της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Μελίνας Μερκούρη που καθιέρωσε στην Ελλάδα την 21η Ιουνίου ημέρα εορτασμού μουσικής το έτος  1985 ως υπουργός πολιτισμού και έκτοτε γιορτάζεται πανελλαδικά , και μετέπειτα  πανευρωπαϊκά και παγκόσμια.

 Επίσης πρέπει να τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε  το μεγάλο όραμα που είχε και που εφαρμόστηκε μετά τον θάνατό της ,για αρκετά χρόνια ,ο πολιτισμός και οι καλές τέχνες να περάσουν και να διδάσκονται με ειδικό τρόπο και προσράμματα δεξιότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση  έτσι ώστε τα παιδιά να μελετήσουν και να επηρεαστούν βαθύτερα με οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πολιτισμό.

 Για την προσφορά και τα οράματα της Μελίνας για όλα τα παραπάνω  θα γίνει ειδική ομιλία από καταξιωμένη εκπαιδευτικό.. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την παραπάνω εκδήλωση ως συνδιοργανωτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook