Οι φοιτητές αντιδρούν γιατί “η ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε 8 μέχρι σήμερα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης”.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης απευθύνουν κάλεσμα για σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη (22/6) στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, επί του θέματος.

Αναλυτικά:

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και κοινωνικών φορέων Χανίων ενάντια στις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών Τετάρτη 22/6/2022 στις 19:00 στο ΠΕΦ

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε 8 μέχρι σήμερα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός Κεραμέως στοχοποιώντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών μας συλλόγων ενάντια σε προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης συνδικαλιστικής δράσης φοιτητή (αναρτησης αφίσας) και μάλιστα παρακάμπτοντας ακόμη και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου που είχε ήδη δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει καμία πειθαρχική δίωξη για συνδικαλιστική δράση και είχε θεωρήσει το όλο ζήτημα λήξαν.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση μαζικών διώξεων φοιτητών και φοιτητριών για την συνδικαλιστική τους δράση και την υλοποίηση αποφάσεων των φοιτητικών τους συλλόγων έρχεται κατευθείαν από τα σκοτεινά χρόνια της επταετίας οπού οι συνδικαλιστές φοιτητές αντιμετωπίζονταν με διώξεις και εξοντωτικά μέσα. Έρχεται δε σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό του Χανιώτη φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη από βολή κρότου λάμψης.

Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος και πρέπει να βρει απέναντι, όχι μόνο τη νεολαία, αλλά και κάθε σωματείο, συνδικάτο, κάθε φορέα και συλλογικότητα τους κοινωνικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος, κάθε  δημοκρατικό άνθρωπο.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης καλούμε σωματεία και κοινωνικούς φορείς της πόλης των Χανίων σε συστράτευση για την ακύρωση των σκευωριών και της επιχείρησης κατατρομοκράτησης της αγωνιζόμενης νεολαίας των Χανίων και των φοιτητικών μας συλλόγων και σε στήριξη των κινητοποιήσεων των συλλόγων μας το επόμενο διάστημα.

Καλούμε σε σύσκεψη σωματείων, συλλογικών φορέων και κινήσεων την Τετάρτη 22/6/2022 στις 19:00 στο ΠΕΦ

Υπενθυμίζεται πως τότε, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, η Κοσμητεία της σχολής κατήγγειλε ότι φοιτητής που προχώρησε σε αφισορρύπανση, απείλησε μέλος της Κοσμητείας που πήρε την αφίσα και την έβαλε σε πίνακα ανακοινώσεων, και στη συνέχεια με μια ομάδα 20-30 ατόμων τον απείλησαν τον κλείδωσαν στο γραφείο του χωρίς να του επιτρέπουν ούτε να βγει ούτε να τηλεφωνήσει, υπό συνεχείς ύβρεις. Τον ανάγκασαν μάλιστα να υπογράψει δήλωση» παραπέμποντας σε “μαύρες” εποχές της ελληνικής ιστορίας.

Έτσι η Υπουργός Παιδείας, με αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων, ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook