Την παραίτησή τους απο την Αγροτική επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων \”Ησίοδος\”, Κουτσουρά, Ανθοπαραγωγών και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου.

Σε οργισμένη επιστολή τους διαμαρτύρονται για την \”συμπεριφορά\” που βίωσαν το τελευταίο διαστημα απο πλευράς της Δημοτικής αρχής όταν τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα ειναι περισσότερα απο ποτέ.

Οι αγροτικοί φορείς καταγγέλουν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου καθώς και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για απαθή στάση και για έλλειψη πρωτοβουλιών υπέρ του αγροτικού κόσμου.

Αναλυτικότερα η επιστολή των αγροτικών συλλόγων αναφέρει τα εξής :

\”Κύριε δήμαρχε

Που θα πάει αυτή η βαλίτσα; Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε αποσβολωμένοι, τόσο τις δικές σας αντιδράσεις, όσο και μελλών της παράταξης σας, στο καθολικό αίτημα των αγροτικών φορέων του δήμου μας , για τον ορισμό αντιδημάρχου αγροτικών θεμάτων. Ένα αίτημα -απαίτηση , που κρίνεται απολύτως αναγκαίο στην δύσκολη και αδιέξοδη περίοδο για την αγροτιά του τόπου μας, που διαλύεται.

Αποκορύφωμα όλων , η απαράδεχτη εξέλιξη του δημοτικού μας συμβουλίου την Πέμπτη 22/12, με αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Καταδικάζουμε τόσο την στάση σας όσο και του κ. Ψαρουδάκη, για την απαγόρευση σας να τοποθετηθούμε , όπως ευγενικά και δημοκρατικά είχαμε ζητήσει παίρνοντας θετική απάντηση .

Σας θυμίζουμε κύριε δήμαρχε ότι είχε προηγηθεί , η πρωτοβουλία του κυρίου Ψαρουδάκη για να γίνει η παρουσίαση ενός παιχνιδιού από ιδιώτες που το εμπορεύονται χωρίς καν να έχει τεθεί αίτημα ,τουλάχιστον κατά την εξέλιξη της διαδικασίας. Προφανώς θα το είχε αποφασίσει εκ των προτέρων , σύμφωνα με την εκτίμηση του στην ιεράρχηση των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο και τους δημότες μας.

Επικαλέστηκε μάλιστα την ραδιοφωνική εξάντληση του θέματος και το υβριστικό περιεχόμενο των επιστολών μας. Σας προκαλούμε κύριε δήμαρχε να μας πείτε , ποιες είναι οι ύβρεις που αναφέρονται , τόσο ο κύριος Ψαρουδάκης , όσο και ο κύριος Προϊστάκης .

Κάνουμε σκληρή κριτική σε ότι θεωρούμε ότι θίγει τα συμφέροντα των αγροτών που εκπροσωπούμε , αλλά ύβρεις στις επιστολές μας δεν υπάρχουν . Αναφερόμαστε σε πραγματικά γεγονότα και κρίνουμε συμπεριφορές και πράξεις , εκφράζοντας την αγωνία μας για το αύριο .

Στην απαράδεχτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου σας , όπως και στην ψηφοφορία , ΠΑΡΩΔΙΑ , που δήθεν διενήργησε , ήσασταν και παραμείνατε , απλώς θεατής, που σημαίνει ότι δυστυχώς συμφωνούσατε και εγκρίνατε όλη αυτή την διαδικασία .

Αναδείχθηκε η διάθεση σας να μετατραπεί το Δ/Σ σε σπόνσορα και να μπει πάγος στους εκπροσώπους των αγροτών και τα προβλήματα τους, γιατί ίσως , το μόνο που πραγματικά σας απασχολεί, είναι η δημόσια εικόνα και τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, χωρίς πραγματικό όραμα για την ανάπτυξη της αγροτικής Ιεράπετρας.

Καταδικάζουμε την στάση του κ. Προϊστάκη που θυμίζοντας μας άλλες εποχές (παλικαράδων), μας επιτέθηκε προκαλώντας μας και δεν μπόρεσαν, αν και προσπάθησαν, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολίτες , να τον κρατήσουν μέσα στην αίθουσα του Δ/Σ .

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για το δημοτικό μας συμβούλιο, όπου έχουμε ζήσει αντιπαραθέσεις σκληρές και παλαιότερα, αλλά ποτέ σε τέτοιο βαθμό που να αντιδράσουν, ακόμα και σύμβουλοι της πλειοψηφίας .

Καταδικάζουμε την θέση και άποψη της κυρίας Γεννιατάκη, αγρότισσας, να λέει επί λέξη \”πρώτη φορά θωρώ τους συνδικαλιστικούς φορείς μου , να ζητάνε αντιδημαρχία\”.

Αλήθεια, τι θα έπρεπε να ζητούμε κατά την γνώμη σας ; Καμιά θέση σε κανένα ψηφοδέλτιο ή καμιά προσωπική χάρη ; Είναι καθολικό αίτημα των αγροτικών φορέων και θα έπρεπε , ακόμα και αν διαφωνεί , (για πολιτικούς λόγους), να το σεβαστεί .

Βαρεθήκαμε και κουραστήκαμε να ακούμε τοποθετήσεις όπως \”εγώ είπα, εγώ τότε, εγώ εγώ εγώ…\” . Πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβετε ότι πλέον , πρέπει να φύγουμε από τα λόγια και να πάμε στις πράξεις . Επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι οι σημερινοί εκπρόσωποι των αγροτών δεν έχουν πολιτικές σκοπιμότητες και βλέψεις, ούτε για ρουσφέτια (δρόμους και θέσεις) ενδιαφέρονται.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το τέλος της αγροτιάς έρχεται. Ξέρουμε όμως και τις τεράστιες δυνατότητες μας ακόμα και να αναπτυχθούμε και μαζί με εμάς και όλος ο δήμος .

Ακριβώς επειδή έχουμε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , χωρίς όμως Αγροτική Πολιτική και ακριβώς επειδή το 80% των δημοτών μας ασχολούνται με την γεωργία , γ΄αυτό ακριβώς τον λόγω , πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας \”Υπουργείο Γεωργίας\” .

Κύριε δήμαρχε μιλάτε για συνεργασία και την δήθεν προτεραιότητα σας για τα αγροτικά θέματα όταν :

Α) Πρώτα λογοκρίνετε τις επιστολές μας και τις δημόσιες τοποθετήσεις μας και μετά αποφασίζετε αν μας επιτρέπετε να μιλάμε , μιας και το δύσκολο είναι να ασχοληθείτε με την ουσία των αιτημάτων μας και τις λύσεις που απαιτούνται .

Β) Επιτρέπετε πράξεις που μας θυμίζουν άλλες εποχές , με μόνο στόχο την απαξίωση των αγροτικών φορέων και των εκπροσώπων τους , την διχόνοια στον αγροτικό χώρο , τον φόβο και την τρομοκράτηση .

Γ) Μας εγκαλείτε , για τις θέσεις και τις απόψεις μας και προβαίνετε σε πυροσβεστικές δηλώσεις μιας και δεν έχετε κανένα αγροτικό σχεδιασμό .

Για όλα τα παραπάνω παραιτούμαστε από την Αγροτική σας Επιτροπή , με την ελπίδα , να αναλάβετε επιτέλους τις πρωτοβουλίες αυτές , που θα οδηγήσουν την αγροτική Ιεράπετρα εκεί που της αξίζει .

Κατανοούμε ότι δεν ήταν προτεραιότητα σας η θέση του δημάρχου , όπως και την αρνητική κατάσταση στον δήμο μας , διχοτομήσεις , διάλυση υπηρεσιών , αδιαφορία σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο , χωρίς όμως να αντιδράτε και να απαιτείτε δυναμικά σε όλα αυτά .

Έχετε υποχρέωση , στην τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε , να απαγκιστρωθείτε από κάθε πολιτική , κομματική και προσωπική εξάρτηση και να αγωνιστείτε με κάθε μέσον για το συμφέρον του δήμου μας και των δημοτών μας.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Υ.Γ. Κάθε προσπάθεια κατευθυνόμενης εμπλοκής προηγούμενων συνδικαλιστών ή άλλων , ώστε να βοηθήσουν στην προπαγάνδα για την νουθεσία και την απαξίωση των εκπροσώπων των αγροτών , σας δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι θα πέσουν στο κενό .\”

Με εκτίμηση

ΟΑΣ Λασιθίου

ΑΣ \”Ησίοδος\”

Συλλ. Ανθοπαραγωγών

ΑΣ Κουτσουρά\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook