Τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κολύμβησης και χάλκινο Παραολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Αντώνη Τσαπατάκη, βράβευσε σήμερα με μια σεμνή τελετή ο Δήμος Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης υποδέχθηκε τον Χρυσό Πρωταθλητή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χανίων και παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, τον συνεχάρη και του απένειμε τιμητική πλακέτα για την πιο πρόσφατη και κορυφαία του επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Πορτογαλία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του χρυσού πρωταθλητή στο Δημαρχείο Χανίων, συζητήθηκε παράλληλα και το μεγάλο ζήτημα της προσβασιμότητας στην πόλη, για την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος: «έχουν γίνει σημαντικά βήματα από τον Δήμο Χανίων, υπάρχει, ωστόσο, μεγάλο περιθώριο για βελτίωση και ζητάω τον σεβασμό όλων, για τις υποδομές που έχουν φτιαχτεί ως προς την ισότιμη μεταχείριση όλων».

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις που ακολούθησαν της βράβευσης, υπογράμμισε πως: «Με την προσπάθεια που κάνει ο Αντώνης όλα αυτά χρόνια, μας κάνει όλους να σκεφτούμε τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας, τη συμπεριφορά μας και τα βήματα που πρέπει να κάνουμε συνολικά ως κοινωνία αλλά και ως Δήμος για να δώσουμε σε όλα τα άτομα με κινητικά προβλήματα τις ίσες ευκαιρίες και τις ίσες δυνατότητες προσβασιμότητας στην πόλη».

Ο κ. Σημανδηράκης εξηγώντας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση της καθημερινότητας, κάλεσε όλους «να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που οφείλονται στην ελλιπή υποδομή και την κακή μας συμπεριφορά». «Η προσπάθεια του Αντώνη μας κινητοποιεί, μας εμπνέει και μας ωθεί στο να γίνουμε καλύτεροι», είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης με τη σειρά του ανέφερε: «Ευχαριστώ ξεχωριστά τον καθένα για τη βράβευση αλλά κυρίως τους ευχαριστώ γιατί είναι δίαυλοι που περνούν το μήνυμα μου, το οποίο δεν έχει να κάνει με την αθλητική μου διάκριση μα έχει να κάνει με τη διάκριση που θέλουν να έχουν όλοι στη ζωή τους».

«Το μήνυμα που θέλω να περνάω είναι ότι, αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια, και για τους μικρούς και για τους λίγο πιο μεγάλους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χανιώτης αθλητής.

«Ελπίζω όλα όσα ανέφερα στον Δήμαρχο για την προσβασιμότητα και για όλα όσα έχει κάνει ήδη, να εισακουσθούν. Μα πάνω απ’ όλα, ελπίζω όλοι οι πολίτες των Χανίων επιτέλους να διαπαιδαγωγηθούν, για να πετύχουμε τον σεβασμό μεταξύ όλων μας».

Πέραν της τιμητικής πλακέτας, στον Αντώνη Τσαπατάκη απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο με το έμβλημα του Κύδωνα-σύμβολο του Δήμου Χανίων, από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, ενώ ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Βαρδάκης του χάρισε τον πολυτελή κατάλογο της Έκθεσης Κρασάκη, που φιλοξενήθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Τον Αντώνη συνόδευε η μητέρα του, ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τον νεαρό πρωταθλητή για τα επόμενα έργα ανάπλασης στο κέντρο των Χανίων και περιαστικά, που θα αφορούν πρώτα και κύρια την αποκατάσταση της προσβασιμότητας για όλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook