Και ενώ οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης είναι κυριολεκτικά στα “κάγκελα” για τις συνέπειες που θα δημιουργηθούν (μια εξ αυτών ρύπανση των υδάτων) από το ημιβυθισμένο πλοίο “Απόλλων Κ” (το συμβάν έγινε στις 11 Ιουνίου), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (22/6) το μεσημέρι σύσκεψη στο λιμενικό ταμείο Χανίων για να δοθούν άμεσες λύσεις στο θέμα που πάει να δημιουργηθεί.

Στη σύσκεψη που έδωσαν το “παρών” η διοίκηση του λιμενικού ταμείου Χανίων, η αντιπρόεδρος της πλοικτήτριας εταιρείας κ. Αρτ. Κριαρά και ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, αποφασίστηκε η άμεση σύσταση “επιτροπής ναυαγίων” η οποία και θα δρομολογήσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε το ναυάγιο να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σημείο και δη, από την προβλήτα Μασχάλη του λιμανιού της Αγίας Ρουμέλης, σε μια άκρως τουριστική δηλαδή περιοχή.

Στη σύσκεψη μάλιστα τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο, λόγω της ζημιάς που έχει υποστεί δεν είναι δυνατόν, σαφώς, να συνεχίσει να κάνει κάποιο δρομολόγιο, ενώ έγινε αναφορά στο γεγονός ότι αν αφεθεί στη μοίρα του είναι βέβαιο ότι σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων θα βουλιάξει με συνέπειες καταστροφικές και για το υδάτινο περιβάλλον. Φυσικά τονίστηκε ότι το πλοίο θα πρέπει να φύγει με ευθύνη της πλοικτήτριας εταιρείας (άμεσα) ή με έξοδα του Κράτους που θα επιβαρυνθεί στο μέλλον η εταιρεία.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης, “θα πρέπει και θα γίνουν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να απομακρυνθεί το πλοίο από το σημείο. Στην πρώτη τρικυμία το καράβι κινδυνεύει να διαλυθεί. Υπάρχουν νομικά θέματα πάντως που δυσκολεύουν τις διαδικασίες”.

Η “επιτροπή ναυαγίων” που θα λάβει και τις αποφάσεις για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν αποτελείται από εκπροσώπους 5 φορέων, δηλαδή λιμενικό ταμείο Χανίων, οικονομικό επιμελητήριο Χανίων, δήμο Σφακίων, αντιπεριφέρεια Χανίων και λιμεναρχείο Χανίων.

Η επιτροπή θα συγκληθεί άμεσα και εντός της προσεχούς εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πώς θα διευθετηθεί το ζήτημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook