φωτο Βαγγέλης Δεσποτάκης
Α-δέσποτος Α-δέσποτος

Ομοιότητα μεταξύ των δύο παραλιών δεν υπάρχει ουδεμία περιβαλλοντικά. Όμως κάποιοι φαίνεται πως έχουν βαλθεί να τις κάνουν όμοιες από άποψη «εκμετάλλευσης».

Έτσι την ίδια στιγμή που πρόταση για καθιέρωση αντιτίμου για είσοδο στο Λαφονήσι προκάλεσε αντιδράσεις ή και προβληματισμούς, αντιδράσεις και προβληματισμό προκαλεί η ταμπέλα στο Λαφονήσι την οποία αποθανάτισε ο Βαγγέλης Δεσποτάκης.

Με απλή αριθμητική λέει πως μια ομπρέλα χρεώνεται 5 ευρώ και η κάθε ξαπλώστρα άλλα πέντε ευρώ. Επομένως μια π.χ. τριμελής οικογένεια που θα στριμωχθεί κάτω από μια ομπρέλα θα πρέπει να πληρώσει 20 ευρώ. Εάν μιλάμε για περισσότερα άτομα που θέλουν και επιπλέον ομπρέλα, τότε άνετα η «σκιά» φτάνει και στα 50 ευρώ!

Τώρα, το αν τηρείται η νομοθεσία που ορίζει να υπάρχουν αποστάσεις κάποιων αρκετών μέτρων από εκεί που σκάει το κύμα, καθώς και επαρκείς ελεύθεροι χώροι για όσους δεν επιθυμούν να πληρώνουν ομπρελοξαπλώστρες, για αυτό υπάρχουν (;) οι αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς.

Όμως η φωτογραφία δείχνει πως εάν δεν τα «σκάσεις», χώρος για δική σου ομπρέλα και πετσέτες φρόντισαν να μην υπάρχει.

φωτο Βαγγέλης Δεσποτάκης

Σημείωση: Την παραλία στο Λαφονήσι «εκμεταλλεύονται» με παραχώρηση από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, οι δύο όμοροι δήμοι μέσω μονομετοχικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook