Στις φυλακές πρόκειται να οδηγηθούν τα τέσσερα από τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες με τις βαρύτατες κατηγορίες περί διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εις βάρος Ηρακλειωτών με σκοπό την τοκογλυφία και την αρπαγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η κατάθεση των οκτώ ατόμων διήρκεσε σχεδόν όλη την Τρίτη όπου και ολοκληρώθηκε αργά τα μεσάνυχτα. Τελικώς με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα Ηρακλείου και ανακρίτριας αποφασίστηκε να προφυλακιστούν ο 47χρονος Ηρακλειώτης στον οποίο, σύμφωνα με την δικογραφία, αποδίδεται ο ηγετικός ρόλος της εγκληματικής οργάνωσης, σε δύο άνδρες από την Αλβανία, 30 και 32 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται πως μαζί με τον πρώτο αποτελούσαν τον “σκληρό πυρήνα”. Ακόμα προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας άνδρας 45 χρονών που φέρεται να είχε αναπτύξει τοκογλυφική δράση.

Αντιθέτως ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ertnews.gr η απολογία των οκτώ συλληφθέντων εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις, με τους τέσσερις Αλβανούς να απολογούνται πρώτοι και τους τέσσερις Έλληνες να ακολουθούν.

Η διαδικασία διήρκεσε για περισσότερες από δώδεκα ώρες και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν εμπλοκή σε τουλάχιστον 30 υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασης που έλαβαν χώρα σε διάστημα 30 ετών.

Η πολύμηνη έρευνα των αρχών έδειξε κινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, ενώ τα ξημερώματα της παρασκευής σε συντονισμένη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οι οκτώ από τους συνολικά δέκα εμπλεκόμενους στην ογκώδη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook