Για ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και 2 και πλέον χρόνια και που φαίνεται ότι ακόμα έχει πολλά «επεισόδια».

Ένας «νέος κύκλος» επεισοδίων αφορά τη δίωξη (μεταξύ άλλων) και του κ. Νίκου Καλογερή ο οποίος κατηγορείται για πολύ σοβαρά παραπτώματα. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ωστόσο είναι, ότι κατηγορείται για παραλείψεις ακόμα και μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και το κυριότερο, αφού είχαν ασκηθεί διώξεις, κακουργηματικού χαρακτήρα, στους ιδιοκτήτες της δομής αλλά και στους συνεργάτες αυτής (ιατρούς κτλ.).

Και εδώ τίθενται εύλογα τα ερωτήματα, γιατί ο κύριος Καλογερής έκανε και συνέχισε να κάνει «παραβάσεις καθήκοντος» ακόμα και μετά της διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα;

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στη δικογραφία χρησιμοποιείται η λέξη «δόλος» η οποία σίγουρα είναι λέξη «βαριά», πόσο μάλλον για έναν τοπικό άρχοντα του βεληνεκούς ενός «αντιπεριφερειάρχη» ενός μεγάλου, δυνατού οικονομικά και με «εμπορικό όνομα», νομού, όπως τα Χανιά.

Τι συμβαίνει λοιπόν και τι υποκρύπτεται πίσω από την «κουρτίνα» αυτής της πολύκροτης υπόθεσης;

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, όταν «έσκασε» χτες η είδηση για τη δίωξη που του ασκήθηκε, δεν θέλησε να κάνει σχόλιο, ωστόσο είναι βέβαιο ότι μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί η δίκη στο 3μελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, θα πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για να δικαιολογήσει (;) τα όσα του προσάπτει ο εισαγγελέας.

Είναι αλήθεια παράδοξο πώς ένας «εν ενεργεία» αντιπεριφερειάρχης (δεν θα ασχοληθούμε με τον κ. Βουλγαράκη γιατί έχει αποχωρήσει από το αξίωμά του και θα ασχοληθεί με αυτόν η δικαιοσύνη), έκλεισε και συνεχίζει να κλείνει τα «μάτια» σε αυτή την υπόθεση που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, δεν έχει πάρει ποτέ ξεκάθαρη θέση (μην ξεχνάμε ότι είναι ο πρώτος άρχοντας του νομού Χανίων) και πλέον, του ασκείται και δίωξη για σοβαρές παραβάσεις καθήκοντος, ενώ του προσάπτεται “δόλος” καθώς γνώριζε ότι παραβιάζει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Μαζεύονται πολλά είναι η αλήθεια…

Μήπως είναι η «αρχή του τέλους» της πολιτικής καριέρας του αντιπεριφερειάρχη Χανίων; Γιατί όταν μπαίνεις σε τέτοιο κυκεώνα παραβατικών πράξεων, αυτό και ηθικά πρέπει να έχει πολιτικό «κόστος»…

Ο ίδιος λοιπόν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις τόσο στη δικαιοσύνη, όσο και στους πολίτες του νομού Χανίων που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον και θα την παρακολουθούμε (όπως πάντα) εκ του σύνεγγυς!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook