Σε κλίμα ιδιαίτερα ζεστό πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ οι Ολοκληρώσεις της Ανοικτής Δομής Υποστήριξης Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με κεντρικό μήνυμα «Τρόπος ζωής… η εξέλιξή μας».

H ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Στην εκδήλωση αυτή τα μέλη που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της εντατικής θεραπείας τιμήθηκαν για αυτή τους την προσπάθεια, βοηθώντας παράλληλα μέσα από την εμπειρία τους, τα μέλη που βρίσκονται σε πιο πρώιμα στάδια στη δική τους προσπάθεια. Βιώθηκε δηλαδή στην πράξη η αλληλοβοήθεια και η αλληλοϋποστήριξη, που συνιστούν βασικές αρχές του τρόπου λειτουργίας των ομάδων θεραπείας. Παράλληλα δόθηκε το μήνυμα προς όλους ότι η ελπίδα για μια όμορφη ζωή δημιουργείται όσο ο καθένας μας ενδιαφέρεται να μαθαίνει τον εαυτό του και να ξεπερνάει τις αδυναμίες του, μια προσπάθεια που ενώ στην αρχή είναι κάτι καινούργιο που χρειάζεται κανείς να μάθει, στην πορεία απλά γίνεται τρόπος ζωής. Και όταν μια τέτοια προσπάθεια γίνεται στάση ζωής, η εξέλιξη από επιθυμία γίνεται πραγματικότητα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του ίδιου του εξαρτημένου και της οικογένειάς του, κάνοντας παράλληλα πιο λειτουργικές τις σχέσεις του με το χώρο εργασίας του, το φιλικό και κοινωνικό του περίγυρο, την κοινωνία στο σύνολό της.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ηρακλείου για τη διάθεση του χώρου της εκδήλωσης και τους χορηγούς SΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ Α.Ε. για τη δωρεάν διάθεση χυμών και την Εταιρεία ΡΟΥΒΑΣ για τη δωρεάν διάθεση νερών για την εκδήλωση.

Η Ανοικτή Δομή Υποστήριξης Ηρακλείου του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας σε ενήλικες (άνω των 21 ετών) εργαζόμενους ή φοιτητές, οι οποίοι εκδηλώνουν εξάρτηση από ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ, συνταγογραφούμενα φάρμακα) ή συμπεριφορές (τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο), καθώς επίσης και στις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, με σεβασμό στο απόρρητο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook