Ψηφίστηκε και επί των άρθρων του στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με τη ΝΔ να ψηφίζει υπέρ 2 άρθρων του.

Κατά ψήφισαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης ενώ λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στο άρθρο 7 του σχεδίου νόμου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την καταβολή εισφορών στο Τεχνικό Επιμελητήριο και απο μη μέλη του. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε μάλιστα οτι δεν μπορεί να ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο ωστόσο την ώρα της ψηφοφορίας απουσίαζε απο την αίθουσα της Ολομέλειας.

Εν τω μεταξύ, μετά και τις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, προχώρησε σε αναδιατύπωση του άρθρου 6, διευκρινίζοντας οτι εταιρία θα μπορούν να συστήσουν μόνο όσοι δικηγόροι ανήκουν στον ίδιο σύλλογο.

Για κοινοβουλευτική νίκη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί λύθηκε -όπως είπε-ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε λυθεί νωρίτερα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε, νωρίτερα, την αντίδραση της ΚΟ στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, το οποίο επιτρέπει στις δικηγορικές εταιρίες να ιδρύουν παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. \”Η διατύπωση δεν μας καλύπτει\”, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι \”αν το άρθρο δεν επαναδιατυπωθεί και τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα το καταψηφίσει\”.

Την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία εάν ο υπουργός δεν αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης.

(capital.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook