ΠOΛITIKEΣ παρεμβάσεις στο έργο τους κατήγγειλαν οι εφοριακοί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ενόψει και της 48ωρης απεργίας σήμερα και αύριο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ Χαράλαμπος Νικολακόπουλος και ο αντιπρόεδρος Τρύφων Αλεξιάδης κατήγγειλαν συγκεκριμένα τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αστ. Ροντούλη ότι ζήτησε να μη συγχωνευθούν οι εφορίες Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα, που βρίσκονται στην εκλογική του περιφέρεια και το αίτημά του έγινε δεκτό από την πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Οικονομικών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα οι συγχωνεύσεις προχώρησαν κανονικά.

Οι εφοριακοί δήλωσαν ότι θα ασκήσουν ένδικα μέσα κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλη για τις πρόσφατες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι «θυμήθηκε τη διαφθορά μετά την εγκατάλειψη της θέσης του κρατικού λειτουργού».

Οι εκπρόσωποι των εφοριακών:

1. Κατήγγειλαν τη διάλυση των εφοριών και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, με απώτερο στόχο την είσοδο των ιδιωτών στην είσπραξη των εσόδων. Την τελευταία πενταετία οι οργανικές θέσεις στις εφορίες μειώθηκαν κατά 5.500, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων να περιοριστεί στις 9.700 από 15.300.
2. Ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για αμοιβές έως και 35.000 ευρώ για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες.
3. Τόνισαν ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Yπουργείου Οικονομικών μέσω και της συγχώνευσης εφοριών γίνεται με προχειρότητα, ενώ κατήγγειλαν πολιτικές παρεμβάσεις τοπικιστικού και πελατειακού χαρακτήρα.
4. Για τα έσοδα προέβλεψαν ότι θα συνεχιστεί η αρνητική τους πορεία και το 2012 λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών.
5. Οι απώλειες στους μισθούς των εφοριακών υπαλλήλων λόγω ενιαίου μισθολογίου υπολογίζονται σε 50% με 60% σε μέσο επίπεδο.

Με τον Ευ. Βενιζέλο

Το προεδρείο των εφοριακών είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με αντικείμενο τη 48ωρη απεργία, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε μάλιστα στους εφοριακούς ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός είπε επίσης ότι ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των εφοριακών θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook