φωτο από newsbeast.gr

Ένας οδηγός ταξί καταδικάστηκε καθώς δεν δέχθηκε να επιβιβάσει στο όχημά του μία τυφλή κοπέλα, η οποία είχε μαζί της έναν σκύλο – οδηγό.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook.

«Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.

Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη #Συμπερίληψη και την #Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!

Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο δικηγόρος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook