Ζούσαν… τριφηλό βίο με τα χρήματα που αποσπούσαν από τα θύματά τους

«Μετρ» στις απάτες αποδείχτηκε μία συμμορία Ρομά, με έδρα τον καταυλισμό της Κορινθίας, καθώς κατάφερε να εξαπατήσει 85 ανυποψίαστους πολίτες, αδειάζοντας τους τον τραπεζικό λογαριασμό. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως που εξάρθρωσαν τη συμμορία (5 συλλήψεις, 2 ταυτοποιήσεις ατόμων που αναζητούνται) έκαναν λόγο για «χρυσές μπίζνες» με λεία άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι θύμα τους έπεσε ακόμη και ξενοδόχος από τον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου, ο οποίος είδε να κάνουν… φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό συνολικά 375.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ξενοδόχος δέχτηκε τον περασμένο Μάρτιο τηλέφωνο από πρόσωπο που ήθελε να κλείσει δωμάτιο για διακοπές. Στη συνέχεια, ο «πελάτης» είπε στον ξενοδόχο ότι θα του σταλεί με sms ένα μήνυμα για να κάνει επιβεβαίωση ότι έγινε η πληρωμή για το δωμάτιο.

Το μήνυμα που έλαβε στο κινητό ο ξενοδόχος περιείχε ένα λινκ, στο οποίο έκανε κλικ. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε μία ιστοσελίδα που του ζητούσε το username και τον κωδικό ασφαλείας του e-banking του. Ο ξενοδόχος συμπλήρωσε τα πεδία, οι απατεώνες υφάρπαξαν τους κωδικούς του (καθώς η σελίδα ήταν «παγίδα» και είχε δημιουργηθεί από αυτούς) και με τον τρόπο αυτό του άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό. Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτή η περίπτωση…

Θύμα της συμμορίας έπεσε και ένας επιχειρηματίας με ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια στη Νίκαια Αττικής. Οι Ρομά – μέλη της εγκληματικής ομάδας, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, δηλαδή προσποιούμενοι τους πελάτες που θέλουν να κάνουν κράτηση δωματίων, απέσπασαν συνολικά 200.000 ευρώ. Ως πελάτες εμφανίστηκαν και σε φυσικοθεραπευτή στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας στο τηλέφωνο ότι έχουν ανάγκη από θεραπεία και θέλουν να προπληρώσουν μέσω e-banking. Τελικά έκλεψαν με τον ίδιο τρόπο τους κωδικούς του φυσικοθεραπευτή και αφαίρεσαν 15.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

To sms παγίδα για να φτιάξει τα δόντια του συγγενή του

Σε μία άλλη περίπτωση μέλος του κυκλώματος ανέφερε σε οδοντίατρο: «Θέλω συγγενής μου να φτιάξει τα δόντια του. Θα ήθελα να σας προκαταβάλλω τα χρήματα». Το sms-παγίδα με το λινκ εστάλη και έτσι κατάφεραν να αποσπάσουν 65.000 ευρώ.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 22 έως 32 ετών, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Βοιωτία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, απάτη με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, πλαστογραφία πιστοποιητικών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων.

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook