Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στη Μελβούρνη, αφού βρέθηκαν 45 κιλά κοκαΐνης αξίας 20 εκατ. δολαρίων κρυμμένα μέσα σε… jukebox, που εισήχθη από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα Μέσα από την Αυστραλία και το abc.net.au η αστυνομία συνέλαβε δύο Αυστραλούς ηλικίας 26 και 39 ετών και έναν 66χρονο Έλληνα, οι οποίοι βρέθηκαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου.

Οι δύο Αυστραλοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εισαγωγή ναρκωτικών και ο Έλληνας αφέθηκε ελεύθερος για περαιτέρω έρευνες.

Η αστυνομία έκανε επίσης έφοδο σε σπίτια στο Spotswood και το Reservoir, και σε εμπορικές εγκαταστάσεις στο Toorak και το Kingsville και κατάσχεσε πολυτελή οχήματα, ρολόγια, κοσμήματα, ναρκωτικά και μετρητά.

Οι άνδρες πιστεύεται ότι είναι σημαντικά μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε ο επιθεωρητής του AFP Mark McKiernan.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι η διακίνηση ναρκωτικών μπορεί να οδηγήσει σε πολέμους ναρκωτικών στους δρόμους μας και στις χώρες προέλευσης, και συχνά οι νομοταγείς πολίτες μπορεί να είναι η παράπλευρη ζημία αυτής της βίας», είπε επιθεωρητής και πρόσθεσε: «Η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών μπορεί επίσης να χρηματοδοτήσει άλλα απεχθή εγκλήματα, όπως η εμπορία ανθρώπων και η σεξουαλική υποτέλεια».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook