Φως στο καλά κρυμμένο μυστικό για την ώρα της δολοφονίας της Ίριδας φαίνεται πως ρίχνει η κατάθεση της αδελφής τής Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, η αδελφή τής 33χρονης κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της στην ΓΑΔΑ, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια το χρόνο που έλειψε από κοντά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου, όταν σηκώθηκε για να πάει να δει την Ίριδα επειδή έκλαψε.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο στοιχείο, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι εκείνη τη στιγμή δολοφονήθηκε το άτυχο βρέφος, ο θάνατος του οποίου πλέον αποδείχθηκε επιστημονικά ότι οφείλεται σε ασφυξία.

Υπενθυμίζεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις αρχές Απριλίου του 2021, είχε υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και επέστρεψε σε ένα λεπτό, αφού είχε βάλει την πιπίλα στην 6 μηνών Ίριδα – χρόνος που δεν επαρκούσε για τον πνιγμό του μωρού.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε τώρα στο Ανθρωποκτονιών, αφού γύρισε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο κρεβάτι, η Δήμητρα την ρώτησε «αν τάισε τη μικρή», κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα λεπτό απουσίας και άρα εκτιμάται ότι η αδελφή της κατηγορουμένης, λόγω ύπνου, δεν είχε αίσθηση του χρόνου – η ίδια, άλλωστε, φέρεται να καταθέσει ότι δεν γνωρίζει ακριβώς – οπότε μπορεί η 33χρονη κατηγορούμενη να έλειψε πολύ περισσότερο.

Το μυστήριο με την ώρα θανάτου της Ίριδας και οι αντιφάσεις

Τις αντιφάσεις που υπάρχουν στα γεγονότα γύρω από το θάνατο της Ίριδας Δασκαλάκη, πάντως, είχαν αρχίσει να εξετάζουν εκ νέου οι Αρχές έπειτα από τις εξελίξεις με το θάνατο της Τζωρτζίνας και καθώς οι ειδικοί εξέφραζαν εκτιμήσεις ότι η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του 6 μηνών βρέφους είχε κλείσει πρόωρα.

Αρχικά, ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια καρδιολογική νόσο, ωστόσο, υπήρξαν πολλά ερωτήματα που παρέμεναν αναπάντητα, με τις αντιφάσεις μεταξύ των μαρτύρων να προβληματίζουν και την ακριβή ώρα θανάτου να παραμένει ακόμα και σήμερα μυστήριο.

«Τα πιο συχνά ευρήματα που ψάχνουμε για να μπορέσουμε να ορίσουμε την ώρα θανάτου είναι οι πτωματικές υποστάσεις, η μυϊκή ακαμψία και φυσικά η θερμοκρασία του σώματος», είχε πει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Στην περίπτωση της μικρής Ίριδας, όμως, δεν επιλήφθηκε ιατροδικαστής για να εκτιμήσει την ώρα θανάτου, αλλά το ΕΚΑΒ, που ειδοποίησαν οι αδελφές Πισπιρίγκου, το οποίο επιτόπου έκανε προσπάθειες ανάνηψης για να σώσει το μωρό. 

Οι αντιφάσεις που προβληματίζουν

«Επειδή βρήκα ένα παιδί νεκρό, είμαι συνεργός; Δηλαδή οι γιατροί που βρήκαν δύο, και την Μαλένα και την Τζωρτζίνα, δεν είναι συνεργοί;», έλεγε τότε χαρακτηριστικά η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης.

Η θεία του αδικοχαμένου βρέφους είναι η πρώτη που μπαίνει στο δωμάτιο εκείνο το πρωινό, μετά από υπόδειξη της μητέρας. Στην αρχική κατάθεσή της στην Αστυνομία, θα περιγράψει τις εφιαλτικές στιγμές.

Η πρώτη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

«Το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία φορά, περί τις 02.30. Η μαμά του πήγε από πάνω του, της έβαλε την πιπίλα της, την σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε», είχε πει μεταξύ άλλων η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Σε συνέντευξη πάντως που είχε παραχωρήσει, η θεία αποκαλύπτει πως το μωρό ξύπνησε και στις 7.30. Κάτι που δεν είχε αναφέρει στην αρχική της κατάθεση.

«Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο, της λέω της Ρούλας: ‘Πήγαινε εσύ’, γιατί μέσα στον ύπνο μου δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε».

Διαφορετικές ώρες θα πει και για τον χρόνο που βρήκε νεκρό το μωρό. Στην κατάθεση της, την επομένη του θανάτου, θα πει ότι στις 11.30 εντόπισε νεκρή την Ίριδα, στις 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και 5 λεπτά μετά έφτασε στο σπίτι ασθενοφόρο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, όμως, που σε συνέντευξή της είχε πει ότι:

«Έντεκα και μισή είναι η ώρα θανάτου του παιδιού, δεν είναι η ώρα που βρήκα το παιδί. Το παιδί το βρήκα 11 παρά τέταρτο».

Αν όμως το μωρό είχε βρεθεί νεκρό στις 10.45, γιατί η κλήση για ασθενοφόρο έγινε… μία ώρα μετά;

Ηχητικό ΕΚΑΒ: Έχουμε κυρία, η οποία αναφέρει έξι μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις, 11:37.

Η ίδια η μητέρα από την άλλη, η λαλίστατη στα social media Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλούσε για το χαμό του μωρού της, το… ξημέρωμα.

Και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, έγραφε: «Σε χάρηκα μόνο 6 μήνες και ξαφνικά ένα ξημέρωμα μου έφυγες». Και στις 23 Σεπτεμβρίου, έγραψε ξανά: «Η τελευταία σου φωτογραφία εκείνο το ξημέρωμα που έφυγες».

Τι (δεν) είδε η Τζωρτζίνα;

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πει αρχικά πως η Τζωρτζίνα ήταν μπροστά στον θάνατο της Ίριδας. «Η Τζωρτζίνα είναι ένα πανέξυπνο παιδί, το οποίο καταλάβαινε τα πάντα. Φοβόταν γιατί το περιστατικό με την μπέμπα έγινε μπροστά στα μάτια της», είχε δηλώσει η 33χρονη κατηγορούμενη.

Κάτι που, λίγες μέρες μετά, θα αναιρέσει, στη συνέντευξή της με την Αγγελική Νικολούλη.

«Δεν ξύπνησε και η Τζωρτζίνα. Δεν άκουσε τίποτα από το μωρό;», την ρώτησε η έμπειρη δημοσιογράφος και εκείνη απάντησε: «Όχι, όχι. Δεν είδε».

Ωστόσο, η εκδοχή της θείας των παιδιών, Δήμητρας Πισπιρίγκου, ήταν διαφορετική: «Ήρθε το ΕΚΑΒ. Πήραν το παιδί, θυμάμαι τη Ρούλα και τον Μάνο να φωνάζουν και να τους λένε ‘σώστε το σας παρακαλώ. Είναι το δεύτερο παιδί’. Ξύπνησε η Τζωρτζίνα και με ρώταγε τι έγινε».

Και ο Μάνος Δασκαλάκης θυμόταν διαφορετικά τα όσα έγιναν στο σπίτι: «Έχω πάθει σοκ, δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω και από δίπλα η Τζωρτζινούλα, την είχε τραβήξει η Δήμητρα και φώναζε ‘το παιδί. Μην μου πάρεις κι αυτό το παιδί’», ήταν η δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook