Η Διεθνής Έκθεση Ενέργειας Ελλάδος 2022 (IEEG) και το 6ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 01-03 Ιουλίου 2022 στα Χανιά Κρήτης.

Το Event διοργανώνεται από την Cretan Energy Conferences (CEC) και χαίρει την σταθερή υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επίσημη στήριξη παρέχεται επίσης από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η IEEG και το Ενεργειακό Συνέδριο επιδρούν καταλυτικά ως πόλοι για σύναψη συνεργασιών τύπου G2G, B2B & Workshops, ιδιαιτέρως μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Για το 2022, η Αίγυπτος θα είναι η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης. 

Σχετικά με το event, περιλαμβάνει ομιλητές και εκθέτες από την Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο, φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Η.Π.Α., κ.α. Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, λομπίστες, φορείς του δημοσίου, ιδιωτικού τομέα και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτή. 

Τόσο η Διεθνής Έκθεση όσο και το Συνέδριο καλύπτουν επικερδείς αλλά και ανερχόμενους τομείς του φάσματος της ενέργειας, όπως οι Α.Π.Ε., το e-mobility, οι Υδρογονάνθρακες, LNG καθώς και το Υδρογόνο.  

Η διοργάνωση προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα ώστε να έρθουν σε επαφή αξιωματούχοι των εθνικών και τοπικών αρχών, στελέχη του κλάδου, καθώς και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και άλλες χώρες, προκειμένου να μοιραστούν πληροφορίες και γνώσεις σχετικά με τον ενεργειακό τομέα.

Προσφέρεται δωρεάν είσοδος του κοινού στο Συνέδριο, την Έκθεση και το Εργαστήριο, επομένως οι ομιλητές και οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και μοιραστούν ιδέες, λύσεις και προϊόντα, μέσα από ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων.

Αποστολή της Cretan Energy Conference & International Energy Exhibition of Greece είναι η παρουσίαση όλων των κλάδων ενέργειας και να προωθήσει τη γνώση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συνέργειες και συνεργασίες ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω:

α) ευκαιριών και εξελίξεων που παρουσιάζονται στον κλάδο

β) έργα επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης που παρουσιάζονται από το  ακαδημαϊκό χώρο και τα ερευνητικά ιδρύματα.

Θέματα Παρουσίασης:

Θέμα 1: Διεθνή Ενεργειακά Σχέδια & Έργα: Παγκόσμιες Στρατηγικές & Επιτεύγματα

Θέμα 2: Μια επισκόπηση της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και στρατηγικές που υποστηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση

Θέμα 3: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καύσιμα: Τεχνολογίες και Έργα

Θέμα 4: Ναυτιλία & Βιομηχανία LNG: Σύνδεση ενεργειακών πόρων με την αγορά χρησιμοποιώντας καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Θέμα 5: Υποδομές, Ηλεκτροκίνηση & Περιβαλλοντικά Έργα για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Θέμα 6: Υδρογόνο: Ο νέος φορέας ενέργειας

Θέμα 7: Φυσικό Αέριο – Ένα καύσιμο που ηγείται στη Διαδικασία Ενεργειακής Μετάβασης

Θέμα 8: Δέσμευση άνθρακα, χρήση και αποθήκευση (CCUS): Μια τεχνολογία-κλειδί για τη μείωση των εκπομπών

Θέμα 9: Ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου: Στρατηγικές, Συνέργειες και Συνεργασίες

Θέμα 10: Ο βασικός ρόλος της Κρήτης στον ενεργειακό τομέα: Τρέχουσα κατάσταση και μελλοντική ανάπτυξη

Περισσότερες πληροφορίες:
-Η εταιρική σελίδα της CEC: https://cretanenergyconferences.org/
-Χώρος διεξαγωγής: Minoa Palace Resort

Για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την Έκθεση και το Συνέδριο: info@cretanenergyconferences.org

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook