Με απεργία πείνας της Προέδρου των περιπτερούχων Κρήτης φαίνεται να οξύνεται η κόντρα μεταξύ περιπτερούχων και του Υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την αύξηση κατά 10λεπτά στην τιμή των τσιγάρων, που επέβαλαν μονομερώς τα περίπτερα σε όλο το νησί (κίνηση που μιμήθηκαν οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη).

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Σωματείου περιπτερούχων στην Κρήτη, Ελένη Χαιρέτη, από την Τετάρτη το βράδυ έστησε αντίσκηνο έξω από την Περιφέρεια Κρήτης και ξεκίνησε απεργία πείνας. Μάλιστα δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα σταματήσει την απεργία αν δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που οδηγείται ο κλάδος.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να «κυνηγήσει» διαμέσου του ΣΔΟΕ την αύξηση των 10λεπτών στα τσιγάρα επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όσους περιπτερούχους πωλούν «αυθαίρετα» τα τσιγάρα κατά 10λεπτά ακριβότερα. Τα πρόστιμα μάλιστα μπορεί να φτάσουν έως τις 15.000ευρώ.

Αργά ωστόσο σήμερα Πέμπτη, το Υπουργείο φάνηκε να κάνει ένα βήμα πίσω υιοθετώντας ρύθμιση που ενσωματώθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο όπου αυξάνει το πλαφόν προμηθειών για τα περίπτερα στο 8,3%.

Έτσι ένα από τα βασικά ζητήματα που θέτουν ως πρόβλημα οι περιπτερούχοι , τη συρρίκνωση δηλαδή των κερδών τους, φαίνεται ότι έφτασε στο Αρμόδιο Υπουργείο και υπήρξε θετική αντίδραση.

Αναμένεται τώρα η αντίδραση των περιπτερούχων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook