Ένας άνθρωπος μόλις 18 ετών βρήκε χθες τα ξημερώματα φριχτό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Χαλάνδρι, με το αυτοκίνητό του να καρφώνεται σε δέντρο. Η σύγκρουση μάλιστα ήταν τόσο σφοδρή που το δέντρο ξεριζώθηκε. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ο 19χρονος φίλος του, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που προκάλεσε το θάνατο άλλου ανθρώπου.

Μάλιστα, ο οδηγός του αυτοκινήτου που έκανε κόντρες και σκοτώθηκε φέρεται να μην είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ δεν φορούσε ούτε τη ζώνη ασφαλείας. Για την υπόθεση έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, αν και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται κάποιος από τους δύο νεαρούς να είχε καταναλώσει αλκοόλ.

«Από την πρώτη στιγμή βλέπουμε πάνω στο οδόστρωμα και στις δύο λωρίδες ανά κατεύθνση από Χαλάνδρι προς Νέα Ιωνία, μέσα στο οδόστρωμα δεν υπάρχουν ούτε ίχνη τροχοπέδησης αλλά ούτε ίχνη εκτροπής. Υπάρχουν αμυδρά ίχνη πλαγίας ολίσθησης περίπου των 60 εκατοστών σε κοντινή απόσταση από το ρείθρο της διαχωριστικής νησίδας των δύο ρευμάτων ανά κατεύθυνση.

Στη συνέχεια βλέπουμε μια εκτροπή του οχήματος, υπό γωνία 45 περίπου μοιρών σε σχέση με τον άξονα του οδοστρώματος. Έχει χαθεί οριστικά ο έλεγχος του αυτοκινήτου και το αυτοκίνητο κάνει μια αναπήδηση γύρω στα δύο μέτρα σε κατακόρυφη απόσταση από το επίπεδο της διαχωριστικής νησίδας και εν συνεχεία προσκρούει με τη δεξιά πόρτα του συνοδηγού πάνω στον κορμό του δέντρου», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open o εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

«Απογειώνεται όπως το αεροπλάνο κανονικά με βαθμιαία κλίμακα ανύψωσης και φτάνει μέχρι και τα δύο μέτρα και χτυπάει στον κατακόρυφο κορμό του δέντρου με τη δεξιά πλευρά. Αποτέλεσμα αυτής της πρόσκρουσης ήταν να εμβολιστεί πάνω από 65 εκατοστά με φορά και κατεύθυνση από τη δεξιά πλευρά προς την αριστερή πλευρά», εξήγησε επίσης.

Για το γεγονός ότι το δέντρο ξεριζώθηκε, σημείωσε: «Αυτό παραπέμπει σε μεγάλη ταχύτητα. Για μας τους πραγματογνώμονες, αυτή η ταχύτητα των 85 περίπου με το μάξιμουμ να προσέκρουσε με 85 χιλιόμετρα πάνω στον κορμό του δέντρου, για μας είναι τεράστια ταχύτητα σε αυτό το σημείο γιατί ο κορμός του δέντρου δεν έχει μεγάλη επιφάνεια όπως ο τοίχος για να απορροφηθούν οι προσκρούσεις και οι γεωμετρικές μεταβολές του αυτοκινήτου σε επίπεδη έκταση. Γίνεται εμβολισμός. Περίπου με 85 χιλιόμετρα γίνονται αυτού του είδους οι εμβολισμοί. Μην ξεχνάμε ότι ο Mad Clip προσέκρουσε στο μεταλλικό φωτιστικό στύλο με 75 περίπου χιλιόμετρα».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook