Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” στην Ελλάδα από το 1992.

Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Η παραλία , μπροστά από το ξενοδοχείο «Γερανιώτης», βραβεύεται με συνέπεια κάθε χρόνο από τη πρώτη χρονιά καθιέρωσης του θεσμού στην Κρήτη.

Παρόμοια ενέργεια περιβαλλοντικής διαχείρισης είναι και το Green Key, ένα εθελοντικό πρόγραμμα, δέσμευσης οικολογικής συμπεριφοράς. Είναι ένα σήμα κατατεθέν περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, ένα σύμβολο πλήρους υιοθέτησης των συνθηκών που συνιστούν ένα οικολογικό προφίλ. Ένα πρότυπο αριστείας για όλους όσους συνδυάζουν την ανάπτυξη με τη βιωσιμότητα και τη διασφάλιση της λειτουργίας χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ξεκίνησε την εφαρμογή του στην Ελλάδα από το 2009 και έτσι χρόνο με το χρόνο, το Πράσινο Κλειδί βρίσκει αμέσως αναγνώριση και αποδοχή από δεκάδες επιχειρήσεις, μια από τις οποίες είναι και η «Α.Γερανιωτης Α.Ε», η οποία βραβεύεται 2η χρονιά φέτος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook