Για άλλη μια φορά φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και όχι μόνο, μαζί με εκπροσώπους σωματείων διαμαρτυρήθηκαν για την άσκηση διώξεων κατά οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, λόγω των επεισοδίων που είχαν γίνει στις 20 Οκτωβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως τότε, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr,  η Κοσμητεία της σχολής κατήγγειλε ότι φοιτητής που προχώρησε σε αφισορρύπανση, απείλησε μέλος της Κοσμητείας που πήρε την αφίσα και την έβαλε σε πίνακα ανακοινώσεων, και στη συνέχεια με μια ομάδα 20-30 ατόμων τον απείλησαν τον κλείδωσαν στο γραφείο του χωρίς να του επιτρέπουν ούτε να βγει ούτε να τηλεφωνήσει, υπό συνεχείς ύβρεις.

Στην συνέχεια η Υπουργός Παιδείας, με αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων, ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού.

Ακολούθησε η άσκηση διώξεων κατά οκτώ φοιτητών, για αρπαγή κατα συναυτουργία σε διακεκριμένη μορφή και διατάραξη οικιακής γαλήνης, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και πολιτικά κόμματα καταγγέλλουν τις διώξεις ως προσπάθεια καταστολής του φοιτητικού κινήματος.

Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη Τύπου η οποία παραχωρήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα.

Τελικά, σήμερα οι οκτώ φοιτητές μέσω των συνηγόρων τους, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος για την επόμενη Τετάρτη.

Στο μεταξύ οι συγκεντρωμένοι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων πραγματοποίησαν και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook