Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ολοκληρώνοντας για δεύτερη σχολική χρονιά τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου ευχαριστεί ιδιαίτερα για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας τόσο τους καθηγητές που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, όσο και τα δεκάδες παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων, αλλά και τους γονείς τους οι οποίοι για άλλη μία χρονιά μας εμπιστεύτηκαν. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης διοργανώνονται μαθήματα ελληνομάθειας για ενήλικες και παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην πόλη των Χανίων.

Μάλιστα το σωματείο αναφέρει τα ακόλουθα για τη σημασία των μαθημάτων ελληνομάθειας:

Τα λαϊκά μαθήματα εντάσσονται σε μία σειρά πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν να αναδείξουν πώς μπορούμε να προχωρήσουμε βάζοντας μπροστά “το εγώ να γίνει εμείς”, προβάλλοντας τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για δουλειά με δικαιώματα, για ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, για υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό.

Η αλληλεγγύη δεν είναι το μέσο για να μοιραστούμε βάσανα και θυσίες, αλλά για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Αλληλεγγύη είναι να δίνεις τη ζωή σου στον αγώνα, για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση.

Η αλληλεγγύη είναι αλληλένδετη με το διακριτό δυνάμωμα των συνδικάτων μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο, γειτονιά, με πρωτοβουλίες και αγωνιστικές αποφάσεις. Με τη στήριξη κάθε εργαζόμενου που δε συμβιβάζεται με τη μιζέρια και σηκώνει το κεφάλι. Με την απόρριψη των αντεργατικών νόμων, των νόμων και της προσπάθειας να χτυπήσουν τα συνδικάτα, να περιορίσουν τη δράση μας, να εντείνουν την καταστολή ενάντια στο εργατικό- λαϊκό κίνημα.

Με αυτή τη λογική απευθυνόμαστε σε συναδέλφους, σε μαθητές και στους γονείς τους. Σε αυτή τη βάση οργανώνουμε τη δράση μας και τα μαθήματά μας.

Οι εγγραφές για τα μαθήματα ελληνομάθειας θα γίνονται από τις 20/06 έως 3/07. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 4/07 και θα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, Μάρκου Μπότσαρη 68.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα εξής τηλέφωνα: 6973081732 / 6972728167.

Την αίτηση για τα μαθήματα θα τη βρείτε εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook