Η ψυχολόγος πραγματοποίησε την πραγματογνωμοσύνη για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, κατέγραψε και όσα εντόπισε στη συμπεριφορά του Μάνου Δασκαλάκη.

Σημειώνεται πως στο πόρισμα για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η ψυχολόγος έκανε λόγο για αντιφάσεις και στέρηση συναισθήματος, ενώ για τις ζωγραφιές της Τζορτζίνας ανέφερε πως η 9χρονο έδειχνε τον φόβο και την ανησυχία της.

Η εκπομπή Tlive του Alpha παρουσίασε μέρος του συγκεκριμένου πορίσματος που αφορά των πατέρα των τριών νεκρών παιδιών της Πάτρας, τον Μάνο Δασκαλάκη. Η ψυχολόγος εντόπισε ένα απρόσφορο συναίσθημα του Δασκαλάκη περιγράφοντας τη ζωή με την οικογένειά του, ενώ είχε την απουσία συναισθήματος ενοχής και ανάμνησης.

Αναλυτικά στο πόρισμά της η ψυχολόγος αναφέρει: «Από τις συνεδρίες με τον πατέρα φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Είχε, τόσο στη διάρκεια των συναντήσεων μας, όσο και γενικότερα μία συγκαταβατική στάση. Ήταν φανερό ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ό,τι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε, επίσης, να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα, νιώθοντας, ενδεχομένως, ότι αξιολογείται. Θέλησε μάλιστα να μάθει τη γνώμη μου, ρωτώντας με και ευθέως. Ωστόσο, δεν επέμεινε όταν δεν απάντησα στο ερώτημά του.

Μοιάζει να μην επιμένει ιδιαίτερα, όταν δεν παίρνει αυτό που αναμένει. Όχι τόσο γιατί αποδέχεται το να μην παίρνει αυτό που επιθυμεί, όσο γιατί μοιάζει να επενδύει και να αποεπενδύει πολύ γρήγορα από τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του και τις σχέσεις με τους άλλους.

Ακόμα και με τους σημαντικούς άλλους όπως είναι τα παιδιά του. Περιέγραψε τη ζωή της οικογένειά του με τα τρία παιδιά που έφυγαν από τη ζωή με ένα απρόσφορο συναίσθημα. Φαίνεται να κάνει μία προσπάθεια καταστολής των συναισθημάτων του. Υπάρχει απουσία συναισθήματος ενοχής και ανάμνησης. Φαίνεται να μην έχει επαφή με το συναίσθημά του και διαφεύγει της πραγματικότητας στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει. Περιγράφει δύσκολα πράγματα από τη μία, από την άλλη αρνείται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μοιάζει να δυσκολεύεται να σκεφτεί και δεν μπαίνει σε διαδικασία αυτοπαρατήρησης.

Δεν μπόρεσε να μιλήσει και ίσως να κάνει επαφή μέσα του με τον πόνο των παιδιών του. Σε πολλά σημεία ήταν φανερή η σύγχυση ορίων, ποιος είναι ο ενήλικας και ποιος το παιδί, ποιος είναι αυτός που φροντίζει και ποιος αυτός που φροντίζεται. Ήταν πολλά τα παραδείγματα όπου ρωτούσα πληροφορίες για τα παιδιά και τις έδινε ως δικές του, ενώ μέσα από πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις περιέγραφε ότι αυτό που μου έλεγε το ήξερε γιατί του το είχε πει η σύζυγός του και ο ίδιος το υιοθετούσε ως δεδομένο και δικό του, χωρίς τη δική του αξιολόγηση και κρίσης και χωρίς να θέτει ερωτήματα.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας είχε μιλήσει στο Newsbeast για το προφίλ του Μάνου Δασκαλάκη, λέγοντας πως: «απαράδεκτος, τον νοιάζει μόνο να γίνει διάσημος».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook