Παραγωγική και επωφελής για τις ΔΕΥΑ της χώρας και τους πολίτες κρίνεται η συνεργασία του Δημάρχου Ρεθύμνης και Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργη Μαρινάκη , η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, στην οποία μετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος ΕΔΕΥΑ κ. Απόστολος Καλογιάννης/ Δήμαρχος Λαρισαίων και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Αθανάσιος Μασλαρινός/ Δήμαρχος Βισαλτίας.

Στην συνάντηση συμμετείχε διαδικτυακά και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ενώ από την πλευρά της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. συμμετείχε και ο κ. Ελευθέριος Σφυρής, υπεύθυνος του Πληροφοριακού Συστήματος της Ένωσης.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δ.Ε.Υ.Α., μια προοπτική που αν χρηματοδοτηθεί θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις στην νέα ψηφιακή εποχή, θα βελτιώσει την λειτουργία τους, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες και θα μειώσει το κόστος τους.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ ανέλυσε στους υπουργούς και συμμετέχοντες στη σύσκεψη της υφιστάμενη κατάσταση των ΔΕΥΑ σε επίπεδο ψηφιακής λειτουργικότητας και ανέλυσε με επιχειρήματα τους λόγους που καθιστούν απολύτως αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό τους στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των υπηρεσιών τους και της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών στους καταναλωτές. Με τις “ψηφιακές” Δ.Ε.Υ.Α. θα ενισχυθεί ο κοινωφελής χαρακτήρας των επιχειρήσεων, αφού οι πολίτες θα εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά, ενώ οι πόροι που θα εξοικονομούνται θα επενδύονται σε έργα και υποδομές ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες.

Τόσο ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης όσο και ο υφυπουργός κ. Λιβάνιος αναγνώρισαν την ανάγκη χρηματοδότησης των Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να δρομολογηθεί και υλοποιηθεί η ψηφιακή τους μετάβαση. Για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός ανάμεσα στο Υπουργείο και την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ώστε άμεσα να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. από τα πιο πρόσφορα χρηματοδοτικά μέσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook