Το θράσος μερικών δεν έχει τέλος. Καθημερινά επιτήδειοι εφευρίσκουν νέα τεχνάσματα προκειμένου να εξαπατήσουν τα υποψήφια θύματος τους και να καταφέρουν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Αυτή τη φορά ένας επιτήδειος κατάφερε με αριστουργηματικό τρόπο να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 11.400 ευρώ από ένα πατέρα και ένα γιο, στο Ηράκλειο, λέγοντας τους πως συγγενικό τους πρόσωπο δικαιούται επίδομα γέννας.

Συγκεκριμένα ο φερόμενος ως δράστης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τα θύματα τους ανέφερε ότι μέλος της οικογένειας τους, συγκεκριμένα η ανίψια τους δικαιούται επίδομα γέννας. Ο φερόμενος ως δράστης είπε στα θύματα του ότι για να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό τους και να μη χαθεί το επίδομα χρειάζονται κάποια στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού των θυμάτων.

Τα θύματα τότε προχώρησαν σε μια σειρά ενεργειών που τους ζητήθηκε από τον φερόμενο ως δράστη, αποκαλύπτοντας ωστόσο περισσότερα “ευαίσθητα” στοιχεία από όσα έπρεπε.

Ο φερόμενος ως δράστης κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 11.400 ευρώ από τον κοινό λογαριασμό του πατέρα του γιου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook