ICookGreek


Υλικά

6 φύλλα κρούστας
300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας άνηθος
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε σκεύος με κάπως ψηλά τοιχώματα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το τυρί-κρέμα, το μοοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύετε. Κατεβάζετε άμεσα απ’ τη φωτιά.
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κατά μήκος). Τα αλείφετε με λάδι. Βάζετε στην άκρη από μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνετε τα φύλλα σε τρίγωνα.
Απλώνετε στο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζετε τα πιτάκια. Τα αλείφετε επιφανειακά με λίγο λάδι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Συνοδέψτε τα τυροπιτάκια με γλυκόξινη σάλτσα.

Tip. Τα τυροπιτάκια αυτά γίνονται και στη φριτέζα σε καυτό ελαιόλαδο.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook