“Επιτήδειοι” προφασιζόμενου ότι διενεργούν εράνους για συσσίτια, κοινωνικό παντοπωλείο και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνου, αδειάζουν, σε κάποιες περιπτώσεις τις… τσέπες ανυποψίαστων πολιτών που ευαισθητοποιημένοι καθώς είναι, προσφέρουν, σε πολλές περιπτώσεις και το υστέρημά τους.

Για αυτό τον λόγο ο δήμος Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τον κόσμο για την ύπαρξη τέτοιον έκνομων φαινομένων.

Τι αναφέρει η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου:

 Με αφορμή την εκδήλωση περιστατικών επίκλησης χρηματικών ποσών  από επιτήδειους, για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Συσσιτίου  και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες για τα εξής:

Ουδέποτε εργαζόμενοι στις υπηρεσίες και δομές της ενεπλάκησαν ή θα συμμετάσχουν μελλοντικά στη διεξαγωγή «εράνου», ζητώντας χρήματα από πολίτες για  τη διασφάλιση της λειτουργίας  των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Εφιστάται η προσοχή των συμπολιτών ώστε να μην πέσουν θύματα εκμεταλλευτών που επικαλούνται τις κοινωνικές δομές για να αποσπάσουν με δόλο χρήματα από ευαίσθητους και ανυποψίαστους πολίτες. 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και η Αντιδήμαρχος Δρ Αννα Ελευθεριάδου- Γκίκα ευχαριστούν στους δημότες για την ενημέρωση και είναι στη διάθεση τους για συνεργασία προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook