Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Μπουένος Αϊρες που σταμάτησαν έναν επιβάτη όταν αστυνομικοί εντόπισαν κάποιες… κινήσεις μέσα στη βαλίτσα του, τρομοκρατήθηκαν όταν βρήκαν μέσα σ\’ αυτή εκατοντάδες δηλητηριώδη φίδια και ερπετά που απειλούνται με εξαφάνιση.

Ο Καρλ Αμπελόφκσι, ένας 51χρονος Τσέχος, ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για τη Μαδρίτη όταν του ζήτησαν να ανοίξει την αποσκευή του. Μέσα σ\’ αυτή υπήρχαν 247 εξωτικά και υπό εξαφάνιση είδη, ανάμεσα στα οποία βόες σφιγκτήρες, δηλητηριώδεις πράσινες οχιές και κοραλόφιδα, συσκευασμένα μέσα σε πλαστικά δοχεία, σακούλες, ακόμη και κάλτσες, καθένα με την ετικέτα του και την επιστημονική λατινική ονομασία του. Οι Αρχές πιστεύουν πως ο Τσέχος είναι ένας «ταχυδρόμος» εγκληματικής οργάνωσης που εμπορεύεται λαθραία εξωτικά είδη των οποίων απαγορεύεται η εξαγωγή.

Εισαγγελείς δήλωσαν πως τα ερπετά, αλλά και αράχνες που υπήρχαν επίσης στην πάνινη βαλίτσα, θα μπορούσαν να διαφύγουν απ\’ αυτή και να επιτεθούν σε ανθρώπους είτε μέσα στο αεροπλάνο της Iberia είτε στον τελικό προορισμό του Αμπελόφσκι, την Πράγα, όπου είναι δύσκολο να βρει κανείς αντίδοτα για τα δηλητήρια των νοτιοαμερικανικών φιδιών. Στη βαλίτσα υπήρχαν σαύρες του Μεξικού και φίδια, αράχνες, σαλιγκάρια και άλλα είδη από τη Βόρεια Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Βραζιλία. Τα περισσότερα μεταφέρθηκαν στον Ζωολογικό Κήπο του Μπουένος Αϊρες και μπήκαν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook