Εδώ και μήνες οι Αρχές εξετάζουν την υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο, καθώς τα πορίσματα έχουν ήδη δείξει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας -με την χορήγηση ισχυρής δόσης κεταμίνης–  αλλά και οι θάνατοι των δύο ακόμη παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, οφείλονται επίσης, σε έγκλημα.

Με ένα μεγάλο φάκελο στα χέρια, οι δύο αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών πήγαν την Πέμπτη στον Κορυδαλλό και παρέδωσαν στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου την κλήση για ανωμοτί κατάθεση, την οποία θα δώσει ως μοναδική ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας και καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η συνάντησή τους κράτησε μόνο 5 λεπτά. Θα της δοθεί η ελάχιστη προθεσμία των πέντε ημερών που ορίζει ο νόμος και σ’ αυτό το χρονικό διάστημα καλείται να προετοιμάσει την κατάθεσή της ως ύποπτη.

Πάνω από τέσσερις ώρες η συνάντηση της Πισπιρίγκου με τον δικηγόρο της

Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, είχε μια μαραθώνια, περίπου τέσσερις ώρες, συνάντηση μαζί της μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Για «αντιφατικές μαρτυρικές καταθέσεις» κάνει λόγο ο δικηγόρος.

«Γίνεται μια έρευνα, δεν είναι πάντα κάτι κακό, μπορεί να δείξει πράγματα, ωστόσο πράγματι έχουμε πάρει στα χέρια μας τη δικογραφία και έχουμε δει πολλά αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα μεταξύ τους δεδομένα. Το πρώτο και καλύτερο είναι πως όλα τα ευρήματα στη μύτη της Μαλένας και στο μάγουλο της Ίριδας είχαν περιγραφεί στην ιατροδικαστική εξέταση ως μεταθανάτια ενώ είναι απορίας άξιο πως στο τωρινό πόρισμα των ιατροδικαστών αλλάζει ο χαρακτηρισμός των ευρημάτων» είπε ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ αναφορικά με τα πανάκι της Ίριδας ανέφερε πώς «η ιατροδικαστής που το επισκόπησε και νεκροτόμησε το παιδί ανέφερε διαφορετικά συμπεράσματα από αυτά που αναφέρονται στο τωρινό πόρισμα.

Επιμένει ότι δεν έχει κάνει τίποτα

«Η αρχική κλήτευσή μας είναι για την Παρασκευή 8 Ιουλίου, αλλά ενδεχομένως να χρειαστούμε ένα περιθώριο επιπλέον. Είναι πάρα πολλά αυτά που έχουμε να επισημάνουμε και θα το κάνουμε μέσα στις επόμενες μέρες. Τίθενται ζητήματα για τα οποία θα συμβουλευτούμε ειδικούς. Υπάρχουν αντιφάσεις, αντίθετα δεδομένα μέσα στον φάκελο. Εξετάσαμε διάφορες μαρτυρικές καταθέσεις, εντοπίσαμε κενά και αντιφάσεις, αλλά λεπτομέρειες θα μπορούμε πολύ σύντομα να αναφέρουμε» πρόσθεσε, ο δικηγόρος της επισημαίνοντας πως «είμαστε στην αρχή ακόμα» και επαναλαμβάνοντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «θρηνεί για τα παιδιά της» και επιμένει ότι δεν εμπλέκεται στους θανάτους του.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που περιλαμβάνονται σε μαρτυρίες και κατευθύνονται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν την οποία ακολούθησε το πόρισμα που συντάχθηκε από τους ορισθέντες πραγματογνώμονες. Λεπτομέρειες όταν έχουμε τη συνολική εικόνα», συμπλήρωσε.

Εντολή εισαγγελέων να τελειώσει η υπόθεση σε 15 μέρες

Σε 15 ημέρες «θα έχουν τελειώσει όλα» αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Αυτή είναι η εντολή των δύο εισαγγελέων που εποπτεύουν την υπόθεση, οι οποίοι θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε 15 ημέρες, προκειμένου να εξετάσουν αν θα ασκήσουν δίωξη στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κλήση που πήρε την Πέμπτη η 33χρονη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, περιγράφει επακριβώς για ποια αδικήματα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη και, συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, ως «βασική ύποπτη» για τις δολοφονίες των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook