Την Πέμπτη 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των Τ.Σ Χανίων της ΚΝΕ και της Τ.Ε ΚΚΕ στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «CyberHot»,με στόχο την εκπαίδευση εργατικού δυναμικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας, παρακολούθησης δικτύων και αντιμετώπισης επιθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οργανώνεται στις 29-30 Σεπτεμβρίου «summerschool» υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟϊκού ΚΕΝΑΠ, με τη συμμετοχή του εργαστηρίου Μικροεπεξεργαστών και Υλικού και του εργαστηρίου Έρευνας και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

Αντιπροσωπεία των οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ σε μια συμβολική κίνηση έδωσαν στον Πρύτανη του Πολυτεχνείο Κρήτης, φωτογραφίες από τα εγκλήματα των ΝΑΤΟϊκών που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης εδώ και δεκαετίες. Με αυτόν τον τρόπο υπενθύμισαν στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου με ποιους συνεργάζεται και απαίτησαν να ακυρωθεί η συμμετοχή του Πολυτεχνείου στην διημερίδα. Τόνισαν ότι αποτελεί πρόκληση η συνεργασία του Πολυτεχνείου με το ΝΑΤΟ ,ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας μπλέκεται όλο και πιο ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, κάτι που αποδείχτηκε και με την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη. Σε όλη την διάρκεια της συνάντησης η Πρυτανεία υπεραμύνθηκε της επιλογής συγκεκριμένου εργαστηρίου να συνεργαστεί με τους ΝΑΤΟϊκούς, χωρίς να πάρει επί της ουσίας θέση για το τι προτίθεται να κάνει.

Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα το ακαδημαϊκό έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης να είναι αυτό που θα συνδιαμορφώσει τη νέα τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί για το μακελειό ολόκληρων λαών. Αυτό είναι το όραμα τους για το πανεπιστήμιο της αγοράς, που θα είναι ανοικτό στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στους πολεμικά «πρότζεκτ». Αυτές τις κατευθύνσεις έρχεται να ενισχύσει ο νέος νόμος πλαίσιο της κυβέρνησης και η ένταση της καταστολής, το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι η νεολαία θα γίνει συνένοχος στην αιματοβαμμένη πολιτική τους! Όσο και να προσπαθούν να αμβλύνουν τα αντιΝΑΤΟικά αισθήματα που έχει ο λαός μας, η νεολαία και οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν ξεχνάνε τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην επιβολή της επτάχρονης χούντας, τον ρόλο του στην κατοχή και εισβολή της Κύπρου, τις δεκάδες επεμβάσεις που έχει οργανώσει σε όλο τον κόσμο. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του ιδρύματος, μέσα από τους συλλόγους τους, να εντείνουν τον αγώνα τους και να ακυρώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια εμπλοκής των Πανεπιστημίων στις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν σε πολλά ιδρύματα σε όλη την χώρα. Το χρέος του επιστήμονα των παιδιών του λαού είναι να θέτουν την επιστήμη τους στην υπηρεσία του ίδιου του λαού, για να μπορεί ο εργαζόμενους άνθρωπος να απολαμβάνει τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, να μειώνεται ο εργάσιμος χρόνος, να βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο.

Δεν έχουν καμιά δουλειά ΝΑΤΟϊκά προγράμματα στα Πανεπιστήμια μας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook