Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Κώστα Συλιγάρδο, με αφορμή την παρουσία της στο Συνέδριο που πραγματοποιείται στα Χανιά για την ενέργεια.

Ένα συνέδριο για το οποίο η ίδια αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια αλλά και για την αναγκαιότητα συνέχειας και περαιτέρω αναβάθμισης του.

Η ίδια σε ερώτημα μας σχετικά με τις τιμές και την ενεργειακή κρίση, τόνισε:

 “Η πραγματικότητα είναι ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα δημιουργηθεί ένα ντόμινο διεθνών εξελίξεων, πριν και μετά τον πόλεμο, όπου θα οδηγούσε σε μία εκρηκτική αύξηση των τιμών. Όταν παρατηρήθηκε από τον Σεπτέμβριο και έπειτα, προσπαθήσαμε ως κυβέρνηση να έχουμε άμεσα αντανακλαστικά, δίνοντας επιδοτήσεις. Τους τελευταίους δέκα μήνες η κυβέρνηση έχει δαπανήσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ για να ανακουφίσει επιχειρήσεις, νοικοκυριά. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προσπάθησε μέσω αυτού του μηχανισμού να σταθεί δίπλα στους πολίτες, στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και στους αγρότες. Ψηφίσαμε στην Βουλή την σχετική διάταξη για την αναστολή, εξουδετέρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Μάλιστα είχαμε πριν από λίγο την έγκριση από τις Βρυξέλλες. Ο πολίτης πλέον δεν θα βλέπει στον λογαριασμό ρεύματος την ρήτρα αναπροσαρμογής. Θα βλέπει μία τιμή χρέωσης διαφορετική σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Είναι μία σημαντική τομή και παρέμβαση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook