Έχει περισσότερα από 91 εκατομμύρια streams και μάλιστα είναι η πρώτη τραγουδίστρια της χώρας μας που «πιάνει» αυτό το εξωπραγματικό νούμερο. Έχει δεκάδες εκατομμύρια Youtube views και αμέτρητες sold out live εμφανίσεις. Έγινε η πρώτη καλλιτέχνιδα από την Ελλάδα που μπήκε σε billboard στην Times Square της Νέας Υόρκης. Συνεργάστηκε με τον θρυλικό Snoop Dog στο τραγούδι «Sirens», ανέβηκε στο ίδιο stage με τον J Balvin, την Dua Lipa και τον David Guetta και είναι η πρώτη καλλιτέχνιδα από την Ελλάδα, έπειτα από πολλά χρόνια που κάνει διεθνή βήματα και επιτυχίες στο εξωτερικό, κάτι στο οποίο την βοήθησε και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη Eurovision 2018.

Αποτελώντας τη βασίλισσα της ελληνικής ποπ και ότι πιο «καυτό» έχουμε σε γυναίκα σε perfomer, η Ελένη Φουρέιρα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, δουλεύει σκληρά, ψάχνεται μουσικά και πάντα προσφέρει άρτιες και ξεχωριστές παραγωγές. Αυτό κάνει και με το νέο της άλμπουμ «Poli_Ploki» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες από την Panik Records και αμέσως προκάλεσε αίσθηση. 

Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Poli_Ploki», το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records
Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Poli_Ploki», το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records

Poli_Ploki: ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ

Το νέο άλμπουμ συνδυάζει επτά ολοκαίνουργια σόλο τραγούδια, όπως το ομότιτλο, το «El Telephone», το «Συγκινητικά Συγκινήθηκα»  και το «Πες το», δύο νέα ντουέτα, «Μόνο εσύ και εγώ» με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, το οποίο μπήκε και στο νέο άλμπουμ του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή, με τον οποίο μοιράστηκαν την ίδια μουσική σκηνή αυτή τη σεζόν και συμπρωταγωνίστησαν στο βίντεο κλιπ του «Τίποτα εσύ» και το «Aya» με τον Hawk. Επίσης, περιλαμβάνει τις γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες «Αεράκι», «Μπορεί» με τον Mad Clip και «Φωτιά» με την Evangelia, που έχουν κάνει εκατομμύρια digital streams και Youtube views και έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στις ραδιοφωνικές συχνότητες όλης της χώρας. Κάνοντας πάντα πρωτοποριακές και ανατρεπτικές μουσικές προτάσεις, η Ελένη Φουρέιρα, μας βάζει στον δικό της μουσικό κόσμο μέσα από δώδεκα τραγούδια, με διαφορετικούς ήχους, μοντέρνα παραγωγή, πιασάρικους στίχους και το ξεχωριστό ταπεραμέντο της.

Το «Poli_Ploki» είναι ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ με ποπ, τραπ, έθνικ και λαϊκά στοιχεία, τραγούδια που τραβάνε την προσοχή του ακροατή και καλύπτουν κάθε μουσικό γούστο. Η Ελένη Φουρέιρα έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της για το νέο της δίσκο, τον πρώτο της μετά το πλατινένιο «Βασίλισσα» που κυκλοφόρησε το 2018. Η ίδια και οι συνεργάτες της έβαλαν τον κόσμο στο κλίμα του άλμπουμ, μέσα από ένα ανατρεπτικό βίντεο στο Tik Tok με το ρεφρέν του τραγουδιού «Poli_Ploki», στο οποίο μεταξύ άλλων η Ελένη κάνει διάδρομο γυμναστικής, φορώντας γούνα και ταΐζει κότες, ντυμένη με τουαλέτα. Ακολούθησε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει για την προώθηση δίσκου στην Ελλάδα: Η εκρηκτική performer έκανε μονόλεπτα βίντεο για όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, τα οποία ενώθηκαν και δημιούργησαν μία ενιαία ταινία δέκα λεπτών, που ανέβηκε στο Youtube.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο έγινε viral στα social media και ο δίσκος «Poli_Ploki» εκτοξεύτηκε αμέσως μόλις κυκλοφόρησε στις πρώτες θέσεις των ψηφιακών πωλήσεων και μπήκε στις πιο δημοφιλείς playlists του Spotify. Στο κλίμα του δίσκου, οι ραδιοφωνικές συχνότητες κατακλυστήκαν από το τσιφτετέλι «El Telephone», ενώ η Ελένη Φουρέιρα κυκλοφόρησε σε music video το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου «Poli_Ploki». Σε αυτό, τη βλέπουμε να κάνει πράγματα τα οποία δεν θα τολμούσε να κάνει ένας καλλιτέχνης ή οποιοσδήποτε άλλος από εμάς. Ντυμένη σε στιλ μαρκησίας και με μαύρα γυαλιά ηλίου εισβάλλει σε τηλεοπτικό στούντιο δελτίου ειδήσεων και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, χορεύει στα σκαλάκια του Συντάγματος, περπατάει στην παραλιακή λεωφόρο της Αθήνας έχοντας αγκαλιά μία κότα, ζωγραφίζει μουστάκια στον Κωνσταντίνο Αργυρό στην κοινή τους αφίσα και μπαίνει σ’ ένα από τα σιντριβάνια του κέντρου φορώντας το μαγιό της και με στρώμα θαλάσσης. Μέσα από το βίντεο, όπως και μέσα από το τραγούδι «Poli_Ploki», η Ελένη Φουρέιρα στέλνει το μήνυμα ότι κάθε γυναίκα αλλά και κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου φίλου είναι μοναδικός και πρέπει να τον αγαπάμε έτσι όπως ακριβώς είναι.

Αυτό αναφέρει και η ίδια, μιλώντας στο ethnos.gr για τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, πίσω από τα νέα της τραγούδια. Διαβάστε όσα μας είπε:

«Poli_Ploki» (Μουσική: Beyond, Ελένη Φουρέϊρα / Στίχοι: Ελένη Φουρέιρα, Λίλα Τριάντη)

Ένα τραγούδι για όλες τις γυναίκες που είναι απίθανες και έχουν πολλές πτυχές! Είναι για όλες τις γυναίκες που έχουν ακούσει πολλές φορές στη ζωή τους ότι είναι τρελές κι ότι κανείς δεν μπορεί να τις καταλάβει.

«Ξέρεις η Ελένη» (Μουσική: Μάριος Ψιμόπουλος, Ελένη Φουρέϊρα / Στίχοι: Ελένη Φουρέιρα)

Το τραγούδι αυτό βγήκε τελευταία στιγμή, στο studio, λόγω της μελωδίας. Μας θύμιζε πολύ το «Η Μικρή Ελένη» και κάπως έτσι μας προέκυψε με τον Μάριο Ψιμόπουλο ο στίχος.

«El Telephone» (Μουσική: Dj Bobito, Dj Paco, Antonis Rigas / Στίχοι: Dj Bobito, Dj Paco, Antonis Rigas, Ayman)

Το τραγούδι αυτό μου έβαλε να το ακούσω ο CEO της Panik, o Γιώργος Αρσενάκος και αμέσως το ερωτεύτηκα και είπα ότι είναι massive hit.

«Αya» (Μουσική: Μάριος Ψιμόπουλος, Ελένη Φουρέϊρα / Στίχοι: Ελένη Φουρέιρα, Hawk)

«Aya, ο έρωτας πονάει, aya…» Σε αυτό το track συνεργάζομαι με τον Hawk, έναν καλλιτέχνη που είναι πολύ ταλαντούχος και απόλυτα ισορροπημένος σαν άνθρωπος, οπότε δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο ντουέτο γι’ αυτό το τραγούδι.

«Πες Το» (Μουσική: Μάριος Ψιμόπουλος, Ελένη Φουρέϊρα / Στίχοι: Ελένη Φουρέιρα)

Στο «Πες Το» γράφτηκε πρώτα η μελωδία και μετά ο στίχος. Όταν ακούσαμε την μελωδία, κοιταχτήκαμε με τον Μάριο και είπαμε «αυτό θα είναι τραγουδάρα!»

«Συγκινητικά Συγκινήθηκα» (Μουσική: Μάριος Ψιμόπουλος, Ελένη Φουρέϊρα / Στίχοι: Ελένη Φουρέιρα, Αντώνης Παπάς)

Αυτό είναι απλά το τραγούδι για τον πρώην, που σε παίρνει τηλέφωνο αλλά εσύ τον έχεις ήδη ξεπεράσει! Σε όλους νομίζω έχει τύχει αυτό (γέλια)

«Η Αμαρτία Θέλει Εσένα» (Μουσική: Κρίστιαν Ευφραιμίδης / Στίχοι: Σοφία Παπαβασιλείου)

Όταν έκανα demο αυτό το τραγούδι είπα ότι είναι το πιο γλυκό κομμάτι που έχει γραφτεί.

«Οχι» (Μουσική / Στίχοι: Trilogy)

Το τραγούδι που… με γύρισε πίσω! Πραγματικά, όταν το πρωτοάκουσα θυμήθηκα τον εαυτό μου πριν από 7 – 8 χρόνια, μου έφερε στο νου μια πολύ γλυκιά ανάμνηση του εαυτού μου από εκείνη την περίοδο.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook