Στη βράβευση της κορυφαίας Χανιώτισσας συγγραφέως, Μάρως Δούκα, προέβη το βράδυ του Σαββάτου, στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, ο Δήμος Χανίων, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά της στην Τέχνη, τα γράμματα και την ανάδειξη της Ιστορίας.

Προηγήθηκε η παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος με τίτλο “Να είχα, λέει, μια τρομπέτα”, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας η Μάρω Δούκα συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα μυθιστόρημα για τη γυναικεία διαχρονική εμπειρία είναι το καινούργιο βιβλίο της Μάρως Δούκα «Να είχα, λέει, μια τρομπέτα» (εκδ. Πατάκη). Η ηρωίδα περιπλανιέται από την Αθήνα του σήµερα στην Κρήτη των παιδικών της χρόνων. Ασφαλής μέσα στις φαντασιώσεις της, βέβαιη ότι η ζωή της εξαρτάται από τα μικρά και τα ταπεινά, παίρνει τους δρόμους με τις τρεις πεθαμένες γιαγιάδες της για συντροφιά: την όμορφη Αφροδίτη, με τα παραμύθια και τις γητειές‧ τη Σφακιανή Εργινιά, τη βουνίσια αρχόντισσα με τα δώρα‧ την περίλυπη Φιλαρέτη, τη σπουδαγμένη, με τα ιταλικά και το μαντολίνο της. Εικόνες, σκέψεις, εμμονές, περιπλανήσεις, στόματα πεινασμένα για ιστορίες, καθείς και το παγκάκι του. Έρωτες, γάμοι, φονικά, πανηγύρια και γεννητούρια, η ορμή του χρόνου, το βουητό της Ιστορίας, πόλεμοι, κακουχίες, ο μόχθος των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook