Η γιόγκα αναφέρεται σε μια ομάδα σωματικών, νοητικών και πνευματικών πρακτικών που προέρχονται από την Ινδία, ενώ είναι γνωστή για τα πολλά οφέλη της στην υγεία του σώματος και του νου, σημειώνει το Medical News Today. Η φιλοσοφία της γιόγκα είναι η σύνδεση του σώματος, του νου και του πνεύματος, ενώ υπάρχουν έξι κλάδοι, ο καθένας με τη δική του εστίαση και τα δικά του οφέλη.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κάνετε γιόγκα καθημερινά

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, κάνουν γιόγκα για τα σωματικά της οφέλη. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τη βελτιωμένη ευλυγισία, την αυξημένη μυϊκή δύναμη και τη βελτίωση της αναπνοής, της ενέργειας και της ζωτικότητας. Η γιόγκα μπορεί, επίσης, να υποστηρίξει μια υγιή καρδιά, να βοηθήσει στη θεραπεία του εθισμού και να μειώσει το στρες και τον χρόνιο πόνο. Άλλα σωματικά οφέλη της γιόγκα περιλαμβάνουν τη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων, τη βελτίωση της στάσης του σώματος και την καλύτερη ισορροπία. Όταν ασκείστε καθημερινά στη γιόγκα, πιθανότατα θα παρατηρήσετε βελτίωση της σωματικής σας υγείας. Ωστόσο, θα πρέπει να εξασκείτε τη γιόγκα τακτικά για να παρατηρήσετε αυτά τα οφέλη μακροπρόθεσμα.

Οι τραυματισμοί κατά την εξάσκηση της γιόγκα είναι σπάνιοι, αλλά μπορεί ακόμα να συμβούν όταν άπειροι άνθρωποι προσπαθούν να εκτελέσουν στάσεις που είναι πάνω από τα επίπεδα των ικανοτήτων τους. Όταν ξεκινάτε μια πρακτική γιόγκα, θα πρέπει να ακολουθείτε την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την κάθε στάση με ασφάλεια.

Τα ψυχικά οφέλη της γιόγκα

Η γιόγκα προσφέρει, επίσης, πολλά οφέλη για την ψυχική υγεία. Ορισμένα από αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν τη βελτίωση της συγκέντρωσης, την αυξημένη ηρεμία και γαλήνη και τη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Σύμφωνα με το Harvard Health, η γιόγκα μπορεί να αυξήσει τη δύναμη του εγκεφάλου σας παρόμοια με τον τρόπο που η άρση βαρών δυναμώνει τους μυς σας. Συγκεκριμένα, το να κάνετε τακτικά γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τα μέρη του εγκεφάλου που βοηθούν στη μνήμη, την επίγνωση, τη σκέψη, την προσοχή και τη γλώσσα.

Η γιόγκα μπορεί, επίσης, να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Οι άνθρωποι που ασκούν τακτικά γιόγκα μπορεί να δουν μείωση των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης, καθώς και αύξηση της αυτοεκτίμησης και των συναισθημάτων ευεξίας. Η γιόγκα έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον ύπνο, γεγονός που μπορεί να μειώσει περαιτέρω το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική υγεία.

Εκτός από τα σωματικά και ψυχικά οφέλη, όμως, η γιόγκα προσφέρει και πνευματικά οφέλη. Για ορισμένους ανθρώπους, η γιόγκα είναι ένας τρόπος να συνδεθούν με την πνευματικότητά τους και να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους. Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να είστε περισσότερο παρόντες στη στιγμή και να εστιάζετε στην αναπνοή σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη αίσθηση αυτογνωσίας και ειρήνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook