Στην εκδήλωση μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ε του Κόμματος.

Η ομιλία του στελέχους του ΚΚΕ , ξεκίνησε με αναφορά στις εξελίξεις που αφορούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που συνεχίζει να μαίνεται στην Ουκρανία. Τονίστηκαν οι κίνδυνοι στους οποίους μπλέκεται όλο και περισσότερο ο ελληνικός λαός και συνολικά οι λαοί της περιοχής με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο κύμα ακρίβειας που έχει επίπτωση στην αύξηση του κόστους παραγωγής, σε μια σειρά αγροεφόδια, στο πετρέλαιο , στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην επιπλέον επιβάρυνση από το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών. Ο λαός μας πληρώνει το μάρμαρο της λεγόμενης «Πράσινης Ανάπτυξης», των συνεπειών του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της απαξίωσης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη, η πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις , του καπιταλιστικού μονόδρομου , της ΚΑΠ , οδήγησαν στην εγκατάλειψη της Υπαίθρου, στην συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού τις τελευταίες δεκαετίες.

Το στέλεχος του ΚΚΕ κάλεσε τους βιοπαλαιστές αγρότες του Νομού Χανίων να βγάλουν συμπεράσματα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που στηρίζει τις διεκδικήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και τις μορφές αγώνα που αυτό επιλέγει. Αποδείχτηκε τα προηγούμενα χρόνια ότι μόνο όταν συντονισμένα και πανελλαδικά οι αγρότες βγήκαν στα μπλόκα του αγώνα, κέρδισαν μια σειρά κατακτήσεις, όπως είναι η κατάκτηση του αφορολόγητου ορίου. Αυτοί οι αγώνες στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ, με όλες του τις δυνάμεις. Ταυτόχρονα το ΚΚΕ έχει τεκμηριωμένη πολιτική πρόταση που είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος, για την απαλλαγή από εμπορικά, βιομηχανικά και τραπεζικά μονοπώλια. Είναι ο δρόμος των εθελοντικών παραγωγικών συνεταιρισμών στο πλαίσιο της κοινωνικοποιημένης παραγωγής με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό. Μόνο η εργατική εξουσία, ο σοσιαλισμός μπορεί να δώσει την απάντηση στο σπρώξιμο του αγρότη να εγκαταλείψει την αγροτική παραγωγή και στην συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ρίζος Μαρούδας, τόνισε την αναγκαιότητα για ενίσχυση του ΚΚΕ και στην κάλπη, όποτε και αν προκηρυχτούν εκλογές. Ταυτόχρονα κάλεσε τους αγρότες να οργανωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να στήσουν καινούριους, ώστε να γίνει αποφασιστικό βήμα στην οργάνωση των αγώνων για να δυναμώσει η διεκδίκηση, ώστε ο λαός της Υπαίθρου να ζήσει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επιστήμης αλλά και ο ίδιος ο τόπος που ζούμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook