Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, τις τελευταίες εβδομάδες, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, το πρωί της Δευτέρας, 4 Ιουλίου 2022, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής, πλαισιωμένος από τους δύο Αντιπροέδρους του Οργανισμού, τον κ. Δημήτριο Παρασκευή, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τον κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Φαρμακολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται, προς το παρόν, στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Αττική, ενώ ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός πως η αύξηση νοσηλειών σε απλές κλίνες δεν μεταφράζεται, προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ, ούτε σε αύξηση των θανάτων. Αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό ότι το αποτύπωμα της παρούσας έξαρσης θα είναι ήπιο σε ότι αφορά νοσηλείες ΜΕΘ.

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ στην ενημέρωση και πρόσθεσε πως «ανοδική πορεία σημειώνεται και στο ποσοστό θετικότητας».

Παράλληλα, παρουσιάστηκε σχετικός πίνακας με τα τεστ στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (μετά την Κύπρο) στον αριθμό των τεστ, που πραγματοποιούνται ανά 100.000 πληθυσμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook