Χάος επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) στη διάρκεια παρέλασης για την επέτειο της 4ης Ιουλίου στο Highland Park του Ιλινόις, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ, προκαλώντας πανικό τόσο στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση όσο και στους θεατές.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 24 τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη, ο οποίος παραμένει ασύληπτος.

Στο νοσοκομείο του Χάιλαντ Παρκ μεταφέρθηκαν 26 άνθρωποι και άλλοι πέντε στο Έβανστον. ΟΙ περισσότεροι είχαν τραύματα από σφαίρες, ενώ ορισμένοι είχαν τραυματιστεί μέσα στον πανικό που επικράτησε μετά τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ένοπλος πυροβολούσε από ταράτσα με τυφέκιο AR-15, το όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές από τις πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών. Με βάση την περιγραφή που έδωσαν οι αρχές, ο ύποπτος είναι λευκός, ηλικίας 18-20 ετών και θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος».

Πολλοί συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 20-25 πυροβολισμούς περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, αναζητώντας ασφαλή σημεία. Όλα αυρά ενώ υπήρχε παρουσία της αστυνομίας στην πορεία.

Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, η Ελίσα Κάουφμαν, είπε ότι «όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν».

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook