Φωτό αρχειου

Σε μια απόφαση σταθμό κατέληξε δικαστήριο στα Χανιά που όρισε σε μεγάλο επιχειρηματία, ξενοδόχο των Χανίων, μηδενική διατροφή για το παιδί του, σύμφωνα με τον δικηγόρο Αθηνών Μανώλη Βαμβουνάκη, οι ισχυρισμοί του οποίου, όμως, διαψεύστηκαν απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τον κ. Βαμβουνάκη, η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων με τη μητέρα να ζητά διατροφή 1.350 ευρώ σε κλειστό λογαριασμό ισχυριζόμενη ότι θα τα αποδώσει στο παιδί μόλις αυτό ενηλικιωθεί.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας δεν είχε αντίρρηση να δίνει ένα ποσό διατροφής που θα πήγαινε απευθείας για την κάλυψη αναγκών του παιδιού του.

Το δικαστήριο εξετάζοντας και τις δυο πλευρές, δε δέχτηκε τις αιτιάσεις της μητέρας για καταβολή 1.350 ευρώ σε κλειστό λογαριασμό και αποφάσισε για τον πατέρα μηδενική διατροφή. Αποφάσισε επίσης να παραμείνει η αποκλειστική επιμέλεια του ανήλικου παιδιού στη μητέρα, δίνοντας όμως μεγαλύτερη επικοινωνία στον πατέρα ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα πλέον να συναντά το παιδί του τέσσερις φορές την εβδομάδα, χωρίς την παρουσία της μητέρας και να έχει καθημερινή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.

Σε δήλωσή του στο flashnews.gr o Μανώλης Βαμβουνάκης, δικηγόρος του πατέρα ανέφερε:

«Δηλώνω ικανοποίηση για τη συγκεκριμένη απόφαση. Η αντίδικος ακολουθώντας τη μόδα των ψευδών καταγγελιών εναντίον των ανδρών εγκατέλειψε αναιτιολόγητα τη συζυγική στέγη, προκειμένου να ζει σε ένα πανάκριβο σπίτι με θέα τη θάλασσα και να λαμβάνει 1350€ διατροφή δήθεν για το παιδί, αλλά πιστεύω με την ελπίδα να την καταναλώνει η ίδια.

Προκειμένου να πείσει, ότι δεν είχε τέτοια σχέδια και να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της, δήλωσε δήθεν ότι επιθυμεί η διατροφή να καταβάλεται σε κλειστό λογαριασμό και να δοθεί στο παιδί κατά την ενηλικίωση του, την στιγμή που η ίδια υποτίθεται αποκερδαίνει από την εργασία της 500€ και αρχικώς ζητούσε 1350 € τα οποία ελάμβανε με απόφαση προσωρινής διαταγής για οκτώ μήνες.

Το δικαστήριο θεωρώ ότι διέγνωσε τις προθέσεις της και ακολούθησε ένα πρωτοποριακό σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο το συμφέρον του τέκνου δεν επιβάλει ταυτόχρονα να δίνεται εν προκειμένω διατροφή από τον πατέρα. Άλλωστε, το γεγονός ότι πρόκειται για έναν επιτυχημένο επαγγελματία στον τομέα του τουρισμού δε συνεπάγεται και την προσωπική, ηθική και οικονομική του αφαίμαξη.»

Ο δικηγόρος Μανώλης Βαμβουνάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook