Ολοκληρώθηκε η 14η ετήσια σύνοδος των ΦΟΔΣΑ στην Αλεξανδρούπολη με τίτλο «Ανάκτηση & Ανακύκλωση, η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», που διοργάνωσε το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ (ΟΤΑ) στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) και των JASPERS.

Στις εργασίες της συνόδου, οι οποίες έλαβαν χώρα την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, παραβρέθηκαν ο Προέδρος της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) κ. Τσουπάκης Μιχάλης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Πατεράκης Κώστας και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραμπατσάκης Ηρακλής.

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου ΦΟΔΣΑ, στο οποίο η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) κατέχει την θέση του Ταμία εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο της κ. Τσουπάκη Μιχαήλ, με 6 θέματα ημερήσιας διάταξης ενώ την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε ομιλία του Γενικού Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Πατεράκη Κωνσταντίνου με τίτλο «Από την πηγή ως τα RRF – Το μοντέλο των Χανίων».

Αναδείχθηκαν θεσμικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους ΦΟΔΣΑ, όπως προβλήματα της Ανακύκλωσης και οι προοπτικές επίλυσής τους, θέματα χρηματοδοτήσεων και ωρίμανσης έργων κατά την προγραμματική περίοδο 2021-2027 κ.α.

Επισημάνθηκε ότι οι ΦΟΔΣΑ και δήμοι πρέπει να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τομέα της ενίσχυσης της χωριστής συλλογής αποβλήτων και της μετατροπής των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Μονάδες Ανακύκλωσης Αποβλήτων, δίδοντας ως παράδειγμα την μονάδα που λειτουργεί η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ). Οι προϋποθέσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες και αξιολογούνται θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για επίτευξη των στόχων που θέτει η Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία μέχρι το 2030 στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την κυκλική οικονομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook