Ούτε εκδορές, ούτε χτυπήματα, ούτε εκχυμώσεις. Το μυστήριο -για τις αιτίες που οδήγησαν την 14χρονη Ελένη στο θάνατο, έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Βόλου και την μεταφορά της στο Ιπποκράτειο- δεν περιλαμβάνει πειστήρια κακοποίησης στο σώμα και το πρόσωπο.

Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για τη 14χρονη στο Βόλο

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του gegonotanews.gr, η 14χρονη Ελένη σύμφωνα με την έκθεση δεν έφερε χτυπήματα, αλλά είχε μελανιάσει από την ανακοπή καρδιάς. Η επίσημη ιατρική έκθεση δεν αναφέρει πουθενά τραύματα, μελανιές, εκδορές, στο σώμα ή το πρόσωπό της.

Την Ελένη μετέφεραν με το αγροτικό τους αυτοκίνητο οι συγγενείς της στις 03.45 της 4ης Ιανουαρίου του 2022 στο Νοσοκομείο του Βόλου. Δεν είχε σφυγμό και αναπνοή και ήταν μελανιασμένη. Είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και το παιδί διασωληνώθηκε.

Πιθανή ηλεκτροπληξία

Στο ιστορικό που ελήφθη από συγγενικά πρόσωπα που την συνόδευαν, αναφέρεται πιθανή ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια πλυσίματος στο μπάνιο του σπιτιού. Οι συγγενείς άκουσαν ηχηρό θόρυβο από το μπάνιο και την βρήκαν αναίσθητη. Ανέφεραν στους γιατρούς ότι στην προσπάθειά τους να την σηκώσουν, τους χτύπησε το ρεύμα.

Το παιδί όταν πήγε στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με την έκθεση διασωληνώθηκε άμεσα και ακολούθησε ένας τρίωρος αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή, οπότε αποφασίστηκε και η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο. Την έκθεση έχει λάβει και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας καθώς έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook