Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

Την Δευτέρα 4/7 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του σωματείου μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της παραχώρησης του Ικάριου γηπέδου στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου.

Από την εισήγηση του θέματος φάνηκε ότι μοναδικός λόγος που έφερε για συζήτηση το θέμα η δημοτική αρχή είναι η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας που υπάρχει στο αεροδρόμιο, πως δηλαδή για μια ακόμα φορά θα εξυπηρετηθούν οι tour operators και οι εταιρείες με τα τουριστικά λεωφορεία, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πρόθεση να δοθεί λύση στο βασικό αίτημα της δωρεάν στάθμευσης
των δημοτών – εργαζομένων στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, security, στα duty free και τα τουριστικά γραφεία.

Το σωματείο μας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση έθεσε το αίτημα να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος προς όφελος των εργαζομένων έτσι ώστε να σταθμεύουν δωρεάν, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις από το Δήμο. Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., που πρώτα αύξησε την μηνιαία κάρτα στο δημοτικό πάρκινγκ και τώρα την κατήργησε εντελώς για την πλειοψηφία των εργαζομένων!!!!

Οι ευθύνες, ωστόσο, βαραίνουν και την διοίκηση του Κρατικού Αερολιμένα, όπου ως κρατικός φορέας δεν έχει διεκδικήσει ούτε στο ελάχιστο την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την ανανέωση του εξοπλισμού του αεροδρομίου (κλιματισμός, ιμάντες κλπ.) ή τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, ζητήματα που μπορούν να φέρουν πραγματική ανακούφιση για τους εργαζόμενους. Όπως και τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, security και duty-free, οι οποίοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της τουριστικής βιομηχανίας αναφορικά με το αεροδρόμιο, κερδίζοντας πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο, αλλά χωρίς να δίνουν ούτε ευρώ παραπάνω για την στάθμευση των εργαζομένων.

Το σωματείο μας ενημερώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οργανώνοντας κινητοποιήσεις μέσα στη φωτιά της τουριστικής σεζόν, στοχεύοντας στον πραγματικό αντίπαλο, την ανελέητη προσπάθεια όλων για κέρδος, οι εργαζόμενοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσουν να δουλέψουν με αξιοπρέπεια και όχι απλά να βγει η δουλειά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook