Τέλος στη ζωή του με κυνηγετικό όπλο μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του έδωσε ο 35χρονος άντρας στο Μακροχώρι Ημαθίας. Ήταν ένας από τους μαθητές που διασώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003. Ο πατέρας του προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα, η οποία ήταν κλειδωμένη, ειδοποίησε τους γείτονες, έσπασε την κλειδαριά και βρέθηκε αντιμέτωπος με το σοκαριστικό θέαμα.

Ο 35χρονος ήταν πολύ βαριά τραυματισμένος και αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 35χρονος ήταν ένας από τους τέσσερις μαθητές που μετά το δυστύχημα νοσηλεύτηκαν στην εντατική. Ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο που βρήκαν 21 μαθητές και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πατέρας του αυτόχειρα μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega. «Τον βρήκα εδώ μέσα και το όπλο μέσα στη μπανιέρα», είπε.

«Ήταν όλα κλειστά, αμπαρωμένα. Πάτησα κουδούνια, φώναζα “Ανέστη”… τίποτα (…). Τον βρήκα στο μπάνιο και το όπλο μέσα στην μπανιέρα με το νερό να τρέχει», ανέφερε ακόμη. «Μια χαρά παιδί ήταν», συμπλήρωσε.

Δύο γονείς που τότε έχασαν τα παιδιά τους, είπαν πως ζουν ξανά τον εφιάλτη: «Όλα τα παιδιά είχαν πρόβλημα. Τα δικά μας παιδιά τα χάσαμε σε μία μέρα, σε ένα λεπτό. Τα παιδιά ζούσαν έναν εφιάλτη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν το ξεπέρασαν».

«Τα δικά μας παιδιά πήραν ένα τέλος. Αυτά έζησαν έναν εφιάλτη. Έζησαν ένα γεγονός που τους άφησε στίγμα», συμπλήρωσε ο πατέρας ενός από τα θύματα του τροχαίου.

Ο πατέρας μιας μαθήτριας που σκοτώθηκε στο τροχαίο είπε με δάκρυα στα μάτια: «Σήμερα ο κατάλογος γράφει 22 παιδιά. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς και θέλω να τους πω ένα μεγάλο κουράγιο, να σφίξουμε τα δόντια όλοι μαζί. Δεν ξεπερνιέται, είναι δύσκολο. Ζούμε ξανά το 2003, να χτυπάνε οι σειρήνες, να τρέχουν τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ένα απόγευμα κόλαση… Για μένα ήταν η δυσκολότερη ημέρα».

Η τραγωδία στα Τέμπη

Ήταν απόγευμα Κυριακής 13 Απριλίου 2003. Ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού, που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, χάνει τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας-Θεσσαλονίκης.

Από τη σύγκρουση 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος σόκαραν το πανελλήνιο καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook