«Τέτοιες ημέρες πριν από 7 χρόνια ηλικιωμένοι συμπολίτες μας συνωστίζονταν στις τράπεζες. Λέω όμως ότι οι εικόνες αυτές είναι μνήμες και όχι αναμνήσεις. Οι μνήμες όμως μένουν ζωντανές και γίνονται δράσεις αφύπνισης όταν Τσακαλώτος και Βαρουφάκης ζητούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

«Το έργο ήταν τιτάνιο. Ακυρώθηκε ο αντισυνταγματικός νόμος Κατρούγκαλου που δήμευε το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών», υπογράμμισε ακόμη και συνέχισε:

«Τα τελευταία χρόνια είπε αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των συνταξιούχων, ελαττώθηκε η προσωπική διαφορά για πάνω από μισό εκατομμύριο δικαιούχους και 1,4 δις επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους που εσείς φτωχοποιήσατε. Λύσαμε εκκρεμότητες όπως συντάξεις χηρείας και ορφανών και παρά τις μεγάλες δυσκολίες ο απόμαχος της δουλειάς ξεκίνησε και πάλι να ανακτά την αξιοπρέπειά του, βλέπει ένα κράτος που τον νοιάζεται. Ο πρωθυπουργός ξεχώρισε τις εκκρεμείς συντάξεις μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 εκδόθηκαν όσες είχαν εκδοθεί το 2019.

Με λιγότερους μάλιστα υπαλλήλους, 900 για να αποδειχθεί ότι η γραφειοκρατία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους πολίτες αλλά και την διοίκηση.

Σύντομα είπε θα εκλείψει οριστικά η ομηρεία των συνταξιούχων ήταν ντροπή δεκαετιών για το κράτος είναι ζήτημα δικαιοσύνης και πολιτισμού που η κυβέρνηση κατάφερε να λύσει.

Κοινωνική πολιτική σημαίνει και πολιτική της καθημερινότητας με απλές και καθοριστικές παρεμβάσεις όπως το 1555 τον αριθμό του ΕΦΚΑ που λύνει προβλήματα και απαντώνται με ακρίβεια τα προβλήματα των ενδιαφερόμενων. Οκτώ στους δέκα δήλωσαν ικανοποιημένοι. Εχουμε ένα εργαλείο που μπορεί να δίνει γρήγορες απαντήσεις στους πολίτες.

Τις επόμενες εβδομάδες όσοι χρωστούν στον ΕΦΚΑ θα μπουν σε ευνοϊκότερο καθεστώς δόσεων αλλά θα ισχύσει και η παραγραφή μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές και αυτές τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Αυτή η κυβέρνηση την 1/1/2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Και την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook