Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» σας προσκαλεί στο “21ο Διεθνές Πολιτιστικό Αντάμωμα” σε μια γιορτή χαράς και πολιτισμού που αναδεικνύει τις παραδόσεις μας, τη φιλία και την ειρήνη των λαών. Στόχος του Ομίλου είναι η διατήρηση της ταυτότητας μας κι η ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, αλλά και η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την κουλτούρα άλλων λαών.

Συμμετέχουν από τη Βουλγαρία το παραδοσιακό συγκρότημα “Μεζντρά”, από την Κύπρο “Η Βούρκα Μένοικο”, ο Σύλλογος Ποντίων “η Ρωμανία”, ο Σύλλογος Μακεδόνων Θρακιωτών “ο Μέγας Αλέξανδρος” και ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “ο Ψηλορείτης”. Συνοδεύουν τα μουσικά συγκροτήματα του Ηλία Χορευτάκη και των αδελφών Περουλάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Ιάκωβος Μπούτζουκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου 9 μ.μ. και την Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Γιαλί Τζαμισί Λιμάνι Χανίων 9 μ.μ.

Ο Χ.Ο.Χ. “Ο Ψηλορείτης” μέσα στα 42 χρόνια της πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, έχει ταξιδέψει σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) με μικρούς και μεγάλους χορευτές. Με πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ.
Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού τμήματος C I O F F, και μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. της UNESCO.

Παρουσίαση προγράμματος: Ζαχαρένια Μπούτζουκα

Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Χανίων ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ Λιμενικό Ταμείο

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook