Αυτός ο χιμπατζής μαζεύει ξύλα και καρπούς από το δάσος, ανάβει φωτιά, παίρνει το τηγάνι και… μαγειρεύει! Με μια ιδιαίτερη αγάπη για το μπάρμπεκιου, ο Kanzi αποκαλύπτει όχι μόνο την βαθιά ευφυΐα του, αλλά και την ομοιότητά του με το ανθρώπινο είδος.

\"\"


Παρόλο που αρκετοί χιμπατζήδες έχουν χρησιμοποιήσει κλαδιά και φύλλα ως εργαλεία μαγειρικής, κανένας τους δεν έχει δείξει τέτοια επιδεξιότητα στο μαγείρεμα.

\"\"


Ο 31χρονος Kanzi (το όνομά του στα Σουαχίλι σημαίνει θησαυρός) ανήκει στο είδος Bonobo , των οποίων το DNA είναι κατά 98 με 99% παρόμοιο με το ανθρώπινο. Υπό την προστασία του Dr Sue Savage-Rumbaugh, ενός από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο για την συμπεριφορά των πιθήκων, ο ξεχωριστός αυτός χιμπατζής έχει αναπτύξει ιδιαίτερες δεξιότητες. Όπως αποκαλύπτουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Dailymail, ο Kanzi, μετά από μερική εκπαίδευση, θυμίζει έναν προσεκτικό μάγειρα.

\"\"

\"\"


Μάλιστα, ο πανέξυπνος χιμπατζής έχει μάθει να χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένα πληκτρολόγια και έτσι καταφέρνει- μέσω 500 διαφορετικών λέξεων- να συνομιλεί με τον Dr Sue Savage-Rumbaugh, ενώ μπορεί να καταλάβει 3000 λέξεις.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook