Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει τους πολίτες για το τι πρέπει να προσέξουν.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με βάση τον Νόμο 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι στις 17 Ιουλίου 2022.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτρέπει τους πολίτες της πόλης μας, να ενισχύσουν τους τοπικούς εμπόρους. Τα τοπικά καταστήματα εκτός από τις ανταγωνιστικές τιμές παρέχουν υψηλή ποιότητα, επάρκεια και ευελιξία στις συναλλαγές με τους καταναλωτές. Έτσι οι Ηρακλειώτες μπορούν να προβούν σε έξυπνες και συμφέρουσες αγορές στηρίζοντας παράλληλα τα τοπικά καταστήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook