Στους 14 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με την αστυνομία στην Τυνησία, όπως ανακοίνωσαν η κυβέρνηση και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στις χειρότερες βιαιότητες που έχουν συμβεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Τα τελευταία επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν σε τρεις πόλεις και έγιναν γνωστά την Κυριακή, ήταν τα πιο φονικά στο κύμα αναταραχής που διαρκεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια λένε πως είναι οργισμένοι διότι δεν υπάρχουν δουλειές για τους νέους, όμως αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι ταραχές είναι έργο μιας μειοψηφίας βίαιων εξτρεμιστών.

Στην ισχυρότερη μέχρι σήμερα ένδειξη πως οι αρχές μπορεί να είναι έτοιμες για μερικές παραχωρήσεις, ο υπουργός Επικοινωνιών της Τυνησίας Σαμίρ Λαμπίντια δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πως η κυβέρνηση θα δώσει απαντήσεις στα παράπονα του κόσμου.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο με τους νέους.

\”Το μήνυμα ελήφθη\”, δήλωσε. \”Θα επανεξετάσουμε ό,τι χρειάζεται να επανεξεταστεί, θα διορθώσουμε ό,τι χρειάζεται να διορθωθεί, όμως η βία είναι κόκκινη γραμμή\”.

Οι αρχές απελευθέρωσαν εξάλλου έναν τραγουδιστή της ραπ που είχε τεθεί υπό κράτηση την περασμένη εβδομάδα αφού ηχογράφησε ένα τραγούδι επικριτικό για την κυβέρνηση, έκανε γνωστό στο πρακτορείο Ρόιτερ η οικογένεια του ράπερ.

Η αστυνομία είχε συλλάβει τον 22χρονο Χαμάντα Μπεν-Αμόρ την περασμένη Πέμπτη στην παραλιακή πόλη Σφαξ λίγο αφού κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ το τραγουδι του με τίτλο \”Πρόεδρε, ο λαούς σου πεθαίνει\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook